Golman Sheffielda častio Leeds
Leeds je trenutno zasjeo na prvo mjesto tabele u Championshipu s 39 bodova i mogao bi naredne sezone ponovo nakon dugo vremena biti dio Premier lige

Hernandez donio pobjedu

Golman Sheffielda častio Leeds

Edmir Škorić

Leeds je u Sheffieldu došao do vrijedne pobjede u 20. kolu engleskog Championshipa.

Leeds je na teškom gsotovanju kod petoplasiranog Sheffielda uspio na kraju teškom mukom doći do 11. pobjede i sa 39 bodova zasjeo je na vrh tabele ispred Norwicha (38).

U jednoj dosta teškoj i tvrdoj utakmici presudila je greška domaćeg golmana Hendersona, nakon što mu je jedan od suigrača vratio loptu.

Pablo Hernandez je u toj 82. minuti bio priseban, sve je dobro pratio i na kraju iskoristio kaznu za velika tri boda Leedsa, koji planira da se vrati u elitni rang engleskog nogometa i za sada im ide jako dobro.

Championship, 20. kolo:
Sheffield Utd - Leeds 0:1 (Hernandez 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi