Leeds zaigrao kao Barcelona: Bielsa je već ostavio svoj pečat u igri posrnulog velikana

Može li se Leeds vratiti u Premership?

Leeds zaigrao kao Barcelona: Bielsa je već ostavio svoj pečat u igri posrnulog velikana

E. Čaušević

Fudbaleri Leeds Uniteda jučer su poraženi u gostima protiv Blackburna sa 2:1, ali su i dalje ostali na četvrtom mjestu Championshipa.

Na klupi nekadašnjeg engleskog premijerligaša nalazi se iskusni argentinski stručnjak Marcelo Bielsa, a svi se nadaju da on može vratiti Leeds u društvo najboljih nakon više od 10 godina. Bielsin rad se vidi na igri Leedsa, a jučer su kod gola odigrali sjajnu akciju.

U akciji je učestvovao skoro svaki igrač ovog tima, a na kraju mrežu Blackburna zatresao je Klich. Sigurno da je Bielsa ostavio svoj pečat na igru Leedsa, ali jasno je da će igračima ovog tima trebati još neko vrijeme da ispune zamisli legendarnog stručnjaka. Ipak, akcija iz jučerašnje utakmice mnogo obećava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi