Ronaldo stigao Batistutu: "Čini mi se da je lakše kada odmaraš"

Zabio po gol na 11 mečeva u nizu

Ronaldo stigao Batistutu: "Čini mi se da je lakše kada odmaraš"

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo jučer je odigrao 1000. utakmicu u karijeri, usput izjednačivši još jedan rekord.

Juventus je slavio s 2:1 u gostima kod SPAL-a za ostanak na vrhu Serije A, a Ronaldo je s 35 godina na leđima izjednačio rekord Gabriela Batistute i Fabija Quagliarelle.

Sva trojica su zabila na 11 uzastopnih ligaških mečeva, a Portugalac ima priliku da protiv Intera postane apsolutni rekorder.

Isto takvo postignuće Ronaldu je pošlo za nogom i u La Ligi te Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čestitam Ronaldu na ovom postignuću, ali čini mi se da je to lakše kada malo odmarate", napisao je legendarni Batistuta.

Ronaldo je propustio duel protiv Brescije, odmarao je, no u svoje vremene Batistuta je na 11 uzastopnih mečeva i bez odmora postizao golove kao igrač Fiorentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi