Gomez napustio Wolfsburg, vratio se tamo gdje je ponikao

Povratak kući

Gomez napustio Wolfsburg, vratio se tamo gdje je ponikao

Legendarni njemački napadač Mario Gomez riješio je pitanje novog kluba i prije nego je započeo prijelazni rok.

Iako je imao važeći ugovor sa Wolfsburgom do 2019. godine, Gomez se odlučio na promjenu sredine i u nastavku sezone će nositi dres Stuttgarta, kluba u kojem je ujedno i započeo svoju karijeru.

Gomez će sa Stuttgartom potpisati ugovor do ljeta 2020. godine, a vrijednost transfera je tri miliona eura.

"Oduševljen sam povratkom kući, ovo je klub u kojem sam odrastao i proveo ludo vrijeme začinjeno neočekivanim naslovom 2007. godine. Znam da su očekivanja velika, a situacija izazovna. To prevedno znači maksimum borbe za ostanak kluba u Bundesligi, a na osobnoj razini odlazak na Svjetsko prvenstvo", poručio je Gomez.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U protekloj polusezoni Gomez se u Wolfsburgu nije proslavio. U ukupno 15 odigranih utakmica je postigao svega jedan gol, što mu je bio jasan znak da nešto mora promijeniti ukoliko se želi naći među putnicima za Mundijal u Rusiji.

Kroz karijeru je, podsjećamo, još nosio dresove Bayerna, Fiorentine, Bešiktaša...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi