Argentinac stiže na Artemio Franchi i postaje najskuplji igrač Fiorentine u historiji
FOTO - EPA

Argentinac stiže na Artemio Franchi i postaje najskuplji igrač Fiorentine u historiji

A. Beganović

Argentinski reprezentativac Nicolas Gonzalez ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti redove bundesligaša Stuttgarta.

Iza argentinskog krilnog napadača je sjajna sezona, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa će Stuttgart vjerovatno na ime obeštećenja inkasirati sjajan novčani iznos.

Ovaj fudbaler će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Fiorentini i ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, postat će najskuplji fudbaler u historiji ovog italijanskog kluba.

Fiorentina je prema pisanju italijanskih medija za njegovim uslugama spremila Stuttgartu čak 27 miliona eura, što je manje od 30 koliko je ponudio Brighton, ali igračeva želja je odlazak u Seriju A, tako da će se u Stuttgartu morati odreći tri miliona eura.

Gonzalez će postati tako najskuplji igrač u historiji Fiorentine s obzirom da jedo sada najveću svotu i to oko 20 miliona eura potrošila na transfer Juana Cuadrada 2013. godine kada je stigao iz Udinesea.

Koliko će argentinski fudbaler zarađivati godišnje još uvijek nije poznato, iako italijanski mediji tvrde da će biti najplaćeniji igrač kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prošloj sezoni Gonzalez je za Stuttgart odigrao 15 utakmica u Bundesligi i pritom je postigao šest pogodaka kojima je dodao i dvije asitencije.

U redove Stuttagrta je stigao 2018. godine iz Argentinos Juniorsa u transferu vrijednom 8.5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi