Nevjerovatan potez Gattusa

Potvrdio i klub

Nevjerovatan potez Gattusa

S. Mlaćo
Nakon samo 20 dana Gennaro Gattuso napustio je Fiorentinu.

To je najavio novinar Fabrizio Romano, a danas je stigla potvrda iz kluba.

Gattuso je sporazumno raskinuo ugovor, a italijanski mediji tvrde da je razlog sukob sa predsjednikom Commisom.

Navodno su tenzije bile visoke a razlog su pojačanja koja je tražio temperamentni stručnjak.

Fiorentina je željela jeftinije igrače, a Gattuso je odlučio da digne sidro.

Odmah su se pojavile špekulacije da bi mogao trenersku karijeru nastaviti u Engleskoj.

Gattuso je u Fiorentinu stigao iz Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši igrač Perugije, Rangersa, Salernitane, Milana i Siona u trenerskoj karijeri je vodio Sion, Palermo, Pisu, OFI Crete, juniore Milana, prvi tim Milana i Napoli u posljednje dvije sezone.

Kao igrač je osvajao brojne trofeje, uglavnom u dresu Milana, ali kao trener za sada ima tek osvojen Kup Italije s Napolijem.

Top Komentari

Gattuso je osvojio sa Italijom svijetsko prventstvo u Njemackoj 2006 godine, igrao je u nacionalnoj selekciji Italije te godine zajedno sa Buffonom, Totijem, Pirlom i ostalima, Gattuso je igrao navalno veznog broj 8, bio je prava igracina u svoje vrijeme.
6 0
Zoilomas
Gattuso je dobar trener nije on Guardiola ali ima fudbal u venama i zna dobro raspodjeliti igrace I nije do niega sto igraci s velikim potencijalom podbacuju
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti