Više ne liči na sebe: Higuain konačno uradio ono što mu se godinama sprema

Shvatio da više nema izbora

Više ne liči na sebe: Higuain konačno uradio ono što mu se godinama sprema

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain prošle godine odlučio je da napusti Juventus i karijeru je nastavio u Interu iz Miamija.

Ovaj 33-godišnji napadač je Juventus napustio kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor. Imao je nekoliko ponuda od evropskih klubova, ali je na kraju donio odluku da se okuša u američkom MLS-u.

David Beckham bio je itekako uporan da nagovori Higuaina da dođe u njegov klub što je na kraju uspio. Argentinac je s Interom potpisao ugovor do kraja 2022. godine i jasno je da je prva zvijezda kluba iz Miamija.

No, dolaskom u Sjedinjene Američke Država ovaj napadač odlučio je drastično da promijeni svoj izgled. Pustio je bradu zbog koje je za mnoge sada neprepoznatljiv, ali čini se da jednostavno želi neki novi početak u karijeri.

Također, poznato je da već godinama ima problem s gubitkom kose i da je to pokušao da riješi posjetama doktorima širom svijeta, ali na kraju nije uspio da pronađe rješenje.

Nakon nekoliko godina čini se da je Higuain konačno shvatio da više nema izbora i da je šišanje "na nulu" ono što ga čeka.

Oglasi

Argentinski napadač je to konačno odlučio da uradi i novi izgled predstavio je na utakmici Intera i LA Galaxyja gdje je uspio da postigne jedan pogodak.

Higuain se "obrijao na nulu", ali zbog svoje brade i novog izgleda jednostavno nikada ne biste rekli da je to napadač koji je svojevremeno s dosta uspjeha igrao za Real Madrid, Napoli i Juventus.

Poznato je da je Higuain ponikao u River Plateu iz kojeg je 2007. godine za 40 miliona eura prešao u Real Madrid. Nakon Reala otišao je u Napoli gdje je igrao sjajno, a potom je za čak 90 miliona eura prešao u Juventus na ljeto 2016. godine.

Nakon nekoliko sezona u Juventusu, te posudbi u Chelsea i Milan odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri i stigao je u Inter iz Miamija.

Top Komentari

kukuruz
Konačno! Noćima ne mogu da zaspim, vrtim se razmišljam o higuainovoj kosi. Sad mogu na miru spavati, hvala.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi