Gonzalo Higuain stiže na ljekarske preglede, već se zna kad će debitovati za Chelsea!

U ponedjeljak bi sve trebalo biti ozvaničeno

Gonzalo Higuain stiže na ljekarske preglede, već se zna kad će debitovati za Chelsea!

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain ovog vikenda će doputovati u London kako bi prošao ljekarske preglede i zvanično postao novi igrač Chelseaja.

Higuain je ljetos stigao na San Siro na posudbu iz Juventusa koju je Milan trebao platiti 18 miliona eura uz opciju da na kraju sezone otkupe njegov ugovor za još 36 miliona eura. Međutim, sve to pada u vodu nakon što je Higuain izrazio želju da ponovo promijeni sredinu i iskreno je priznao da jednostavno ne može odbiti ponudu iz Londona.

Italijanski mediji sinoć su objavili da su Chelsea, Juventus i Milan postigli dogovor od Higuaina i da će on sigurno karijeru nastaviti na Stamford Bridgeu. Mirror je jutros objavio da će Higuain danas ili sutra doputovati u London da odradi ljekarske preglede nakon čega će zvanično biti u Chelseaju na posudbi do kraja ove sezone.

Navodno, Higuain će u ponedjeljak biti predstavljen kao novo pojačanje Plavaca i već bi u četvrtak trebao debitovati za novi klub. Tada će Chelsea pred svojim navijačima igrati protiv Tottenhama revanš utakmicu polufinala engleskog Liga kupa.

Piateka sati dijele od Milana

Direktor Rossonera Leonardo danas se sastao sa predstavnicima Genoe kako bi se razgovaralo o transferu Piateka, koji je već izrazio ranije želju da obuče crveno-crni dres.

Na kraju je dogovor i postignut i to na principu da Milan posudi Piateka do kraja sezone, a to ga obavezuje i kupnju igrača na ljeto za 40 miliona eura plus bonuse.

Sky Sport Italia, Sportitalia i još neki italijanski mediji ističu da je Piatek od večeras Milanov, a da će već sutra Higuain potpisati za Chelsea nakon što obavi ljekarske preglede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U moru transfera napadača desit će se i onaj Alvara Morate, koji napušta upravo Chelsea i potpisuje za Atletico Madrid. Sada nam ostaje samo da sačekamo zvanične potvrde navedenih transfera.

Pitanje je ko je na kraju najbolje prošao. Najveći rizik definitivno pripada Milanu, koji će Piateka platiti više od 40 miliona eura, a Poljak ima tek pola sezone vrhunskog nogometa u Seriji A. Do sada je u dresu Genoe postigao 16 golova, ali mnogi smatraju da još nije stoosto provjeren igrač koji bi mogao da nosi igru Milana, kojem ionako fali puno toga, posebno kvalitetnih veznjaka...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi