Goralija: U Vitezu želimo ostati neporaženi

Junak pobjede Rudara nad Orašjem

Goralija: U Vitezu želimo ostati neporaženi

S. Mlaćo

Rudar iz Kaknja je proteklog vikedna upisao veoma važnu pobjedu protiv Orašja. Domaći su slavili 3:1, ali su se poprilično namučili protiv neugodnih Labudova sa Save.

Junak Kakanjaca bio je Adis Goralija koji je upisao dva pogotka i tako odveo svoj tim do važna tri boda.

"Zadovoljni smo sa tri osvojena boda. Igrali smo protiv jedne neugodne ekipe koja je u samom vrhu tabele i nije bilo nimalo lako. Međutim, pokazali smo svoje kvalitete i ostvarili pobjedu. Svi igrači su dali svoj maksimum, ispoštovali smo dogovor sa trenerom i odradili svoje posao korektno. To je na kraju bilo dovoljno za pobjedu", priča Goralija za SportSport.ba.

Već u subotu Kakanjci će put Viteza.

"Sigurno da neće biti lako. Mešutim, mi moramo biti kompaktni i posao na terenu odraditi kao u Orašju, te mislim da tako može do pobjede. Respektujem Vitez, imaju par iskusnih nogometaša , igraju na svom terenu, ali vjerujem da mi možemo ostati neporaženi. To i jeste prvi cilj, a atmosfera u svlačionici je dobra, te se nadam da će tako biti i poslije Viteza".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dotakao se i dosadašnjeg dijela sezone u kojem je njegov Rudar osvojio 16 bodova.

"Došlo je tu novih igrača, trebalo je vremena da se sve uklopi i teže je išlo na početku. Izgubili smo na početku tri utakmice, od te tri jednu za zelenim stolom, a cilj je da se borimo za vrh tabele. Nadam se da će ovo biti dobra sezona za Rudar koji zaslužuje da bude u samom vrhu tabele. Imamo dosta poznatih imena koji su igrali i Premijer ligu, te se nadam da ćemo ostvariti cilj", dodao je Goralija na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi