Imaju li Rođeni recept protiv Rudara?

Velež gostuje u Kaknju

Imaju li Rođeni recept protiv Rudara?

Tokom vikenda bit će odigrane utakmice 9. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg mostarske Rođene čeka nezgodno gostovanje kod ekipe Rudara iz Kaknja. Utakmica se igra sutra od 15:30.

Rudar Kakanj zauzima 7. mjesto na tabeli. Kao domaćin odigrao je četiri utakmice, u kojima su upisali dva poraza (Metalleghe 0:3 p.f. i Čapljina 0:2), i dvije pobjede (Bratstvo 4:1, TOŠK 3:2).

U zadnjem kolu su kao gosti doživili težak poraz u Živinicama protiv Slavena, bilo je 4:0, da bi u osmini finala bili poraženi od Sarajeva na penale.

Trener Veleža Ibro Rahinić stoga upozorava da ovo neće biti nimalo lagano gostovanje njegovim igračima, premda Rođeni nakon remija s Metalegheom što prije trebaju nadoknaditi dva izgubljena boda.

„Čitavu prošlu sedmicu sam upozoravao na Metalleghe, kao da sam predosjetio. Protiv Olimpika su izgubili u zadnjim sekundama, protiv Zvijezde nisu zaslužili da izgube i kao da im se to vratilo protiv nas. Mi smo neozbiljno ušli u utakmicu, previše smo griješili, a Metallghe je pokazalo da su fizički dobro spremni i da stanje na tabeli nije pravo mjerilo ekipe. Desilo se što se desilo, nemamo izbora, moramo prijeći preko ovoga. Izgubili smo dva važna boda i sada se moramo okrenuti utakmici protiv Rudara“, rekao je trener Ibro Rahimić za Velež TV, te je nastavio :

„Znam dosta igrača Rudara, jer su već bili kod mene u Mladosti. Izgubili su prošlu utakmicu protiv Slavena 4:0, ali znaju dobro odigrati, tako da dosta variraju. Sigurno će biti dobro motivisani, kao i svi koji igraju protiv nas. Čeka nas teška utakmica, nadam se da će igrači puno ozbiljnije shvatiti utakmicu nego kao protiv Metalleghea. Ako pružimo svoj maksimum, onda se nadam dobrom rezultatu.“

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je u pitanju igrački kadar, osim suspendovanog Kuduzovića kojem će ovo biti zadnja utakmica kazne, Biševca muče leđa.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Balboa
Svaka cast ljudima u Fk Velez I navijacima,koji su pomogli I snasli se da izgrade ovako lijep I simpatican stadion,poslije svega sto su dozivjeli!Jednostavno mi se gadi taj Svinjski I ne mogu da vjerujem koliko su to zle duse,tako lako oteti stadion jednom velikom klubu kao sto je Velez,ma bruka da nemoze biti veca,ali nazalost to moze samo u BiH I par jos kriminalnih zemalja u svijetu!Sretno Fk Velez I brz povratak u PL,gdje ti je I mjesto!!!
32 4
Dela
Naprijed Rođeni...Vole te krajišnici Poz. za sve navijače Rođenih
25 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi