Goran Karačić više nije golman Adana Demirspora - Presudilo mu bizarno pravilo u Turskoj
Foto - AFP / Reuters

Bh. golman raskinuo ugovor s turskim klubom

Goran Karačić više nije golman Adana Demirspora - Presudilo mu bizarno pravilo u Turskoj

Midhat Šljivak

Bh. golman Goran Karačić (27) napustio je Adana Demirspor. Raskid saradnje s turskim klubom stigao je nakon što nije prijavljen za sezonu u Super ligi.

Goran Karačić više nije golman turskog Adana Demirspora. Bh. golman je izostavljen s popisa igrača za novu sezonu i došlo je do raskida saradnje, što je ozvaničio i Fudbalski savez Turske.

Po pravilima Super lige trojica golmana mogu biti registrovana na listi od 30 fudbalera za sezonu. Dvojica moraju biti Turci i to je nastao problem.

Klub je nedavno potpisao reprezentativca Azerbejdžana Shahrudina Mahammadaliyeva iz Qarabaga, tu su dvojica turskih golmana Ertac Ozbir iVedat Karakus, pa je odlučeno da je Karačić višak.

Na kraju je došlo do raskida saradnje i od danas je 27-godišnji čuvar mreže slobodan fudbaler.

Oglasi

Početak sezone u Adana Demirsporu izgledao je obećavajuće za nekadašnjeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Trener Patrick Kluivert mu je davao šansu u evropskim utakmicama u kojima je nastupio u šest utakmica.

Međutim, u prvenstvu nije dobijao šansu. Na kraju je došlo i do raskida saradnje, pa Karačić može potražiti novi klub.

Ovaj 27-godišnji golman je karijeru započeo u redovima Zrinjskog. 2016. godine odlazi u turski Adanaspor, a zatim je odreženo vrijeme proveo na posudbi u njemačkom Sandhausenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Član Adana Demirspora je postao u ljeto prošle godine i upisao je ukupno osam nastupa za ovaj klub.

Karačić je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a bio je na rezervnoj listi sada već bivšeg selektora Zmajeva Mehe Kodre.

Top Komentari

Hanibal
Ja mislim da bi on odlicno dosao za FK Sarajevo. Onaj Sahinovic bas pojma nejma. Nijednu loptu u 16m ne zna uhvatiti. Ako sta odbrani to po provilu odbija do protivnockog igraca koji postize gol. Ne sjecam se da smo imali ovako loseg golmana u zadnjih 10 godina.
1 0
plemic
sam sebi uništio karijeru odlaskom u tursku, evo prilike da netko od federalaca dobije besplatno golmana.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi