Bogdanović o napadaču Crvene zvezde: "Smrdi nešto čim su kupili Džeku od 37, a ne njega"

Ponovo u elementu

Bogdanović o napadaču Crvene zvezde: "Smrdi nešto čim su kupili Džeku od 37, a ne njega"

Midhat Šljivak

Nekadašnji jugoslavenski napadač Rade Bogdanović imao je zanimljivo viđenje za fudbalera kojeg je Crvena zvezda dovela u svoje redove. Njemu Cherif Ndiaye ne ulijeva previše povjerenja i u svemu je spomenuo Edina Džeku.

Rade Bogdanović je poznat kao čovjek bez dlake na jeziku. O fudbalu uvijek priča iskreno i emotivno i postao je regionalna zvijezda zbog komentara koje ima.

Bogdanović je ovog puta u podcastu 'Miljanov korner' govorio o pojačanjima Crvene zvezde. Govorio je o koreanskom fudbaleru Hwang In-Beomu, te o Senegalcu Cherifu Ndiayeu.

Kada je govorio o senegalskom fudbaleru dotakao se i Edina Džeke. Ne vjeruje da je tako dobar ako je Fener ispred njega uzeo 10 godina starijeg bh. napadača.

"Ja više vjerujem u njega (Hwang In-Beom) nego u ovog centarfora što su ga doveli - Cherif Ndiaye. Ima 27 godina, ne znam, moram da ga vidim, da li su mu prvo godine kako treba".

Oglasi

"Zovem logiku. Ako je Fenerbahče kupio Džeka od 37, a nije kupio njega, možda mi nešto smrdi. Ali, nisam siguran i ne mogu da pričam. Džeko sa 37, iako je Bosanac, izdržljiv i strašan fudbaler, da njega vide prije ovog tamo koji ima 27, nekako mi..."

"Očigledno da je korpulentan, pa vjerovatno Bakar o njemu razmišlja kako bi rasteretio bočne igrače. To su dobra fudbalska razmišljanja", istakao je Bogdanović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Cherif Ndiaye je stigao u Crvenu zvezdu u transferu vrijednom četiri miliona eura iz Adana Demirspora, a ranije je u Turskoj nastupao i za ekipu Goztepea.

Igrao je ovaj Senegalac za belgijski Beveren, kineski Shanhgai Port, ali i za hrvatsku Goricu gdje je od 2019. do 2021. godine postigao 19 golova u 55 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi