U Hajduku već znaju ko će biti trener za novu sezonu?
Tomić dobro poznaje kvalitete HNL-a FOTO: EPA

Turbulentni dani za klub sa Poljuda

U Hajduku već znaju ko će biti trener za novu sezonu?

Samir Mlaćo

Burno je jučer bilo u Splitu. Hajduk je porazom u nedjelju kod Rijeke skoro pa definitivno se oprostio od borbe za titulu, a ranije je ispao iz Kupa porazom od Dinama na svom terenu.

Već nakon poraza od Dinama, drugog u samo par dana, navijači Hajduka su iskazali nezadovoljstvo, zabilježeni su neredi na stadionu Poljud, te oko stadiona, a sada je nezadovoljstvo još veće.

Svi su razočarani u Splitu kako sezone završava, a odmah su počele i promjene. Lukša Jakobušić od jučer više nije prvi čovjek kluba, dok je bez posla ostao i glavni trener Mislav Karoglan.

Karoglan je podnio ostavku već nakon Dinama, ali tada je bio plan da vodi ekipu do kraja sezone i završi posao, ma kako da Hajduk bude plasiran na tabeli.

Ipak, odlaskom Jakobušića, izgubio je povjerenje, a na njegovo ime stigao je Jure Ivanković. Ivanković je dobro poznato ime bh. javnosti, vodio je NK Široki Brijeg, a zatim radio kao trener kadeta Splićana.

Oglasi

Dolaskom Karoglana dobio je poziv da radi u prvom timu i prihvatio je isti, a sada će raditi kao glavni trener, što će biti veliko priznanje za njega.

Jasno je da je Ivanković privremeno rješenje, ali sigurno je da će dati sve od sebe da ostvari što bolje rezultate.

Već se špekuliše o tome ko bi mogao na klupu Splićana, a navodno je glavni kandidat Goran Tomić. Tomić je dobro poznat u hrvatskoj sportskoj javnosti, a tenutno radi u Emiratima. Trener je ekipe Al-Batahe, no informacije govore da neće ostati još dugo.

Zbog toga se navodi da je bi na kraju sezone mogao doći u Hajduk i predvoditi Splićane u novoj sezoni.

Tomić je rođen u Šibeniku, a u Hrvatskoj je vodio Šibenik, Istru, Lokomotivu te Rijeku. Radio je i u Kini, a 2020. godine povezivao se sa mostarskim Zrinjskim.

Tada je za SportSport kazao da nije imao kontakte sa Plemićima.

Treba istaći da će Hajduk dobiti i novog sportskog direktora, a u igri je nekoliko imena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je tabela u pitanju, Splićani su na trećem mjestu i imaju 55 bodova, Dinamo ima 60 i utakmicu manje, dok je Rijeka lider i ima 65.

Hajduk za vikend dočekuje Osijek, ali pred praznim tribinama jer je Hajduk kažnjen zbog incidenata nakon meča Kupa sa Dinamom.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi