Zagrijava se tlo u Splitu - Hajduk nakon Perišića dovodi i otpisanog Vatrenog?
Ante Rebić bi mogao postati novo veliko pojačanje Hajduka (Foto: Marco Canoniero / AFP)

Rebić višak u Bešiktašu

Zagrijava se tlo u Splitu - Hajduk nakon Perišića dovodi i otpisanog Vatrenog?

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Ante Rebić (30) napušta Bešiktaš nakon samo jedne sezone. Bivši Vatreni je razočarao sve u istanbulskom klubu i već mu je saopšteno da nemaju namjeru nastaviti saradnju s njim.

Ante Rebić neće po dobrom pamtiti odlazak u Tursku. Bešiktaš ga je doveo kao veliku zvijezdu i od njega se zaista mnogo očekivalo.

Međutim, Hrvat se nije proslavio. U 23 odigrana meča pružao je izuzetno skromne partije i učinak od jednog gola i pet asistencija nikog nije oduševio.

30-godišnjak je sklonjen iz tima poprilično davno. Saopšteno mu je da može samostalno trenirati i da se na njega ne računa do kraja ove sezone.

Ista poruka je stigla i menadžeru ovog fudbalera. Turski mediji tvrde da je već dogovoren njegov odlazak iz Istanbula.

Oglasi

"Bešiktaš se definitivno rastaje s Antom Rebićem. U klubu su imali velika očekivanja, ali on nije pokazao ništa."

"Rukovodstvo crno-bijelih pozvalo je Rebićevog menadžera u Istanbul i jasno mu je poručilo da mu pronađe novi klub. Za igrača se raspituju klubovi iz njegove zemlje - Hrvatske", pišu turski mediji.

Rebić se spominjao u kontekstu Hajduka. Spominje se kao novo veliko pojačanje nakon Ivana Perišića i vidjet ćemo hoće li se njegov povratak u Hrvatsku zaista i desiti.

Verona je još jedna moguća destinacija

Italijanski mediji tvrde da bi se 30-godišnji hrvatski fudbal ipak mogao vratiti u Seriju A. Za njegove usluge zainteresovana je Verona.

Oglasi

Rebić je nekada nosio dres ovog tima, ima ogromnu iskustvo igranja u Italiji i Verona ga pokušava nagovoriti da obuče njihov dres u novoj sezoni.

Ipak, posao bi im mogla pokvariti činjenica da su jako blizu zone ispadanja. Verona je dva boda iznad crvene linije i predstoji im ogromna borba do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Rebić je pored Verone u Italiji igrao za AC Milan i Fiorentinu, a pored ovih klubova nastupao je još za RNK Split, RB Leipzig i Eintracht Frankfurt.

Za reprezentaciju Hrvatske je nastupio 42 puta i zabio je tri gola, no izbačen je iz nacionalnog tima zbog nesuglasica sa selektorom Zlatkom Dalićem.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavac
Messia, Ronalda, Haalanda, Viniciusa, De Bruynea i Modrića taj klub kad bi potpisao o5 bi trećii bili i kraaj nema potrebe da se tako glupo nabrijavaju..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi