Mislav Karoglan više nije trener Hajduka!
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Promjene u klubu s Poljuda

Mislav Karoglan više nije trener Hajduka! · Zvanično

Endin Čaušević

Nakon očajne serije rezultata koja je koštala Hajduka borbe za prvaka Hrvatske čelnici splitskog kluba odlučili su da se zahvale na saradnji treneru Mislavu Karoglanu.

Hajduk je u svega desetak dana uspio da izgubi sve nade u borbi za titulu prvaka Hrvatske koja se toliko dugo čeka u Splitu.

Pored toga Splićani su izbačeni i u polufinalu Kupa Hrvatske, a oba ta udarca zadao im je najveći rival Dinamo.

Nakon što je Hajduk poražen sinoć na Rujevici od Rijeke (1:0) čelnici kluba odlučili su da reaguju i naprave promjene.

Zbog velikog nezadovoljstva navijača i loših rezultata na kraju je ceh platio trener Mislav Karoglan koji od danas više nije trener Hajduka.

Oglasi

Na vanrednoj press konferenciji Hajduka koja je počela u 15 sati potvrđeno je da Karoglan više nije trener kluba s Poljuda, te da će je već poznato ko će biti njegov nasljednik.

Prvo je jutros saopšteno da Lukša Jakobušić više nije predsjednik Upravnog odbora Hajduka, a na njegovo mjesto stigla je Marinka Akrap koja će obavljati tu funkciju do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Upravo je Akrap bila ta koja je na današnjoj press konferenciji saopštila da je s Karoglanom dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Također, odlučeno je da će ekipu Hajduka do kraja sezone voditi Jure Ivanković, a ime novo trenera bit će poznato na ljeto kada će se napraviti analzira ove sezone.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi