Hrvatu zasmetala jedna stvar i odlučio je da ode iz Al-Nassra

Hrvatu zasmetala jedna stvar i odlučio je da ode iz Al-Nassra

Eldar Ganibegović

Glavna vijest u Saudijskoj Arabiji tiče se Hrvata i njegovog odlaska iz Al-Nassra. Mnogo mu je bila dupla uloga u klubu i odlučio je da ode.

Za kraj godine jedna velika promjena u Al Nassru. Naime, saudijski klub ostao je bez sportskog direktora.

Do sada je ovu ulogu obavljao Hrvat Goran Vučević, no to mjesto sada je ostalo upražnjeno nakon što je on odlučio da digne sidro.

Mnogi inostrani mediji prenijeli su i potvrdili ovu informaciju, te donijeli još neke detalje.

Početkom ove sedmice on je čelnike kluba obavijestio da se oprašta i to porukom na WhatsAppu.

Oglasi

Osim što je bio sportski direkor, radio je i kao tehnički koordinator. Dodatna uloga i odgovornost predstavljala mu je teret, pa se odlučio povući.

Essentially Sports izvijestio je i kako Goran Vučević nije bio na istoj talasnoj dužini s izvršnim direktorom, Guidom Fiengom.

Dodali su kako su u klubu neugodno iznenađeni potezom Hrvata, no moraju da se pomire sa situacijom i krenu dalje.

Zimski prijelazni rok na pragu

Sigurno je da Vučevićev odlazak dolazi u jako nezgodno vrijeme, s obzirom na to da prijelazni rok počinje za sedam dana, tj. prvog januara 2024. godine.

Već od januara klub će pucati na nove evropske zvijezde, nakon što je za Vučevićeva mandata doveo igrače poput Ronalda, Manea ili Brozovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi