Savo Milošević opleo po sudiji nakon poraza Partizana u Ljubljani

Na papiru je to bila prijateljska utakmica

Savo Milošević opleo po sudiji nakon poraza Partizana u Ljubljani

E. Škorić

Olimpija i Partizan odigrali su prijateljski meč u Ljubljani, a domaćin je slavio s 1:0.

Partizan se ispromašavio u Ljubljani, a Olimpija je do pobjede stigla zahvaljujući golu Endrija Čekićija u 77. minuti. Penal je prethodno izborio Tomislav Tomić, bivši igrač Željezničara.

Trener Partizana Savo Milošević kasnije je izrazio razočarenje zbog načina na koji je sudio Rade Obrenović, koji je dopuštao grubu igru s obje strane, a gosti iz Beograda u uvjerenju su da je favorizovao domaće.

"Nisam nikada komentarisao suđenje, neću ni danas mada mi je danas bilo nejasno da na prijateljskoj utakmici čovjek radi takve stvari, potpuno nepotrebno. I onda se stvara nervoza koja ne treba nikome, a proističe iz besmislenih odluka. Ali sve te stvari su prolazne", zaključio je Savo Milošević, trener Partizana.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

O samoj utakmici je kazao:

"Odlično, sve osim rezultata je bilo dobro s obzirom da smo još u fazi umora. Par dana pred početak takmičenja, oni su svežiji od nas i pripremljeniji. Od njih ništa nije zavisilo u prvom poluvremenu dok smo imali snage. Poslije ritam padne, nije ni za očekivati da to bude tečna igra, a htjeli smo svima da damo šansu. Ovo je praktično nivo Lige Evrope, kao drugo kolo, tako smo i igrali utakmicu i htjeli smo da vidimo gdje smo. Imamo još dvije sedmice, dobro se trči i to je ohrabrujuće".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi