Goražde nakon preokreta pobijedilo Budućnost, Gradina bolja od Rudara

Mečevi 27. kola Prve lige FBiH

Goražde nakon preokreta pobijedilo Budućnost, Gradina bolja od Rudara

E. Čaušević

Fudbaleri Gradine danas su na svom terenu pobijedili Rudar sa 3:1 u meču 27. kola Prve lige FBiH, dok je Goražde na svom terenu nakon preokreta savladalo Budućnost sa 3:2.

U Goraždu smo gledali zaista sjajan meč, a domaći su nakon preokreta pobijedili sa 3:2.

Budućnost je sjajno počela i povela već u petoj minuti kada je Saletović pogodio za 1:0. No, Goražde se u 32. minuti vraća u meč, a gol za 1:1 postigao je Šero.

Ipak, u samom finišu prvog dijela Budućnost je došla do nove prednosti. Ovaj put strijelac je bio Anel Husić koji je utišao domaće navijače i uspio je da pogodi za 2:1 i novo vodstvo gostiju iz Banovića.

Međutim, Goražde je uspjelo da dođe do velikog preokreta. U 68. minuti domaći su poravnali na 2:2, a ovaj put mrežu Budućnosti zatresao je Antić.

Do potpunog preokreta domaći su stigli u 82. minuti. Junak domaćih ponovo je bio Hrelja koji je sjajno pogodio za 3:2 i nova tri boda Goražda.

Oglasi

I u Srebreniku smo gledali sjajan meč. Gradina je odlično otvorila utakmicu i već u desetoj minuti uspjela je da povede sa 1:0 kada je Mehanović zatresao mrežu gostiju iz Kaknja.

Mehanović je na 2:0 mogao da povisi u 30. minuti, ali je ovaj put propustio odličnu šansu. Kazna je stigla 15 minuta kasnije kada je Džafić uspio da poravna 1:1 i vrati Rudar u meč.

Ipak, već u narednom napadu penal za Gradinu. Loptu na bijelu tačku namjestio je Mehanović i ponovo uspio da pogodi i povisi na 2:1.

Gradina je sve u ovoj utakmici završila u 78. minuti. U centru pažnje ovaj put našao se Mustafić koji je uspio da se upiše u listu strijelaca i postavi konačnih 3:1.

Prva liga FBiH, 27. kolo:

Oglasi

Goražde - Budućnost 3:2
Gradina Rudar 3:1

FK Goražde: Ćulov, Antić, Bešić, Dučić, Šero, Jolović, Salanović, Islamagić, Karić, Mašić, Đuderija.

FK Budućnost: Mujkić, Muratović, Trumić, Lugavić, Mahmutović, Džinić, Saletović, Husić, Demirović, Đerzić, Mujarić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

OFK Gradina: Kršić, Delić, Hasanbegović, Musić, Andrić, Brčkalić, Mustafić, Omerović, Vasiljević, Fazlić, Mehanović.

FK Rudar Kakanj: Merdić, Bešić, Duraković, Bečak, Čehajić, Hrustanbegović, Husagić, Husović, Džafić, Cibra, Kišić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi