Goražde rutinski, pet golova u Visokom

Prva liga FBiH, 15. kolo:

Goražde rutinski, pet golova u Visokom

Današnjim utakmicama 15. kola spuštena je zavjesa na jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federaecije BiH.

Pet pogodaka je viđeno u Visokom, gdje je Čapljina kao gost savladala Bosnu s uvjerljivih 4:1, te tako time nastavila seriju dobrih rezultata.

Da će domaći teško izbjeći poraz bilo je jasno već na startu utakmice. U 12. minuti Čapljinci su poveli preko Jovića, da bi samo pet minuta kasnije na 2:0 povisio Mustafić, no do odlaska na odmor igrači Bosne su uspjeli smanjiti prednost. Gol za 2:1 je postigao Džafić.

U nastavku utakmice viđena su još dva pogotka. U 58. minuti mrežu Bosne je zatresao i Zubac, a nedugo nakon toga i Vučić za, ispostavit će se, konačnih 4:1.

Razloga za slavlje imalo je i Goražde, koje je na domaćem terenu salvadalo Vitez rezultatom 3:1. Sva četiri pogotka su viđena u prvom poluvremenu utakmice.

Do prednosti domaći su stigli u 18. minuti golom koji je s bijele tačke postigao Mirković, a u 25. minuti bilo je 2:0 zahvaljujući Kapetanu. Iako su gosti u 30. minuti uspjeli da smanje prednost, do kraja poluvremena Goražde je postiglo još jedan gol za sigurnih 3:1. To je ujedno bio i posljednji gol na meču.

Prva liga FBiH, 15. kolo:

NK Bosna - HNK Čapljina 1:4

NK Bosna: Abadžija, Tutundžić, Ćubara, Selimović, Ljuca, Muharemović, Dubačkić, Zukić, Pandžić, Demirović, Rizvanović.

HNK Čapljina: Trifković, Jović, Mustafić, Vranjić, Hasinović, Zubac, Tipurić, Cvitković, Vučić, Jazvin, Rodin.

FK Goražde - NK Vitez 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Goražde: Radović, Gluhačević, Ćulov, Đoković, Korjenić, Huseinspahić, Blagojević, Islamagić, Dizdarić, Kapetan, Mirković.

NK Vitez: Kragić, Vidović, Džaferović, Bašović, Šivšić, Marković, Salihagić, Vujica, Durak, Petrović, Bešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi