Goretzka otvoreno o gorućem problemu Bayerna: "S obzirom koliko zarađujemo..."

Nijemac jasan

Goretzka otvoreno o gorućem problemu Bayerna: "S obzirom koliko zarađujemo..."

Edmir Škorić

Njemački nogometaš Leon Goretzka je u septembru prošle godine produžio ugovor s Bayernom.

Dugo se povezivao Goretzka sa drugim velikim timovima, između ostalih i sa Real Madridom, ali je on odlučio ostati u Minhenu.

On je sada otvoreno govorio o bogatim ugovorima koje imaju igrači u Minhenu. Nekima je to bilo malo, pa su odbijali produžiti ugovore, zahtijevajući još više novca od klbua.

"Iskreno rečeno, teško mi je govoriti o nama kao žrtvama s obzirom na plaće koje dobivamo", rekao je Goretzka za Bild, dodavši:

"U konačnici svako mora znati za sebe, ali ukupni paket koji dobivamo u Bayernu vrlo je atraktivan za svakog nogometaša na svijetu".

Izjave se mogu shvatiti i kao apel njegovim kolegama igračima da se u pregovorima ne fokusiraju na financijske aspekte, no čini se da je to kod većine ključno.

David Alaba i Niklas Sule su odlučili da odu, no još neke zvijezde poput Sergea Gnabryja spremne su napustiti Bayern kada postanu slobodni jer im se u drugim timovima nude veće plate.

"Postoje važnije stvair od novca. Poistovjećivanje s klubom za mene ima veliku vrijednost, nije sve u novcu", dodaje Goretzka, mada i on sam zarađuje pravo bogatstvo, jer mu klub daje 15 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada je pitanje šta će biti s najboljim igračem Robertom Lewandowskim, koji ima ugovor do ljeta 2023. godine. On ne želi veću platu već ugovor na više godina, a politika Bayerna je da daje najviše dvogodišnji ugovor za one starije igreače.

Što se Gnabryja tiče, tu su pregovori jako teški. Traži 18 ili čak 20 miliona eura, dok mu je Bayern spreman ponuditi najviše 15 miliona.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Netreba dati nikom vise niti bilo kome popustiti,makar ispali u cvajtu...koji su to placenici danas,Boze sacuvaj...zivee u virtualnom svijetu,igraju igrice po citavu noc,odrade trening i daj milione,svi su oni prepllaceni...gdje je lojalnost klubu,postovanje,milioni gladnih u svijetu...sve je otislo u lijepu m******u...fudbal vec odavno nema smisao,odavno...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi