Nigdje kao u Hrvatskoj: Dok je trajala VAR provjera moglo se i ručati

Da li je moguće da je sve trajalo ovako dugo

Nigdje kao u Hrvatskoj: Dok je trajala VAR provjera moglo se i ručati

E. Oštraković

Nevjerovatna situacija desila se na utakmici 22. kola SuperSport HNL-a između Istre i Osijeka u kojoj je domaća ekipa ostvarila pobjedu od 1:0.

Na ovoj utakmici sudije iz VAR sobe su nadmašili sami sebe. Naime, pregledavanje snimke trajalo je jako dugo, te su svi bili u nevjerici zbog toga.

Naime, sudije su čak deset minuta gledale situaciju oko potencijalnog penala za Istru, što je naravno samo po sebi nevjerovatna stvar.

Igrala se 61. minuta kada je Erceg pao nakon duela sa Žaperom, glavni sudija ove utakmice Čuljak pokazao mu je žuti karton zbog simuliranja.

Nakon toga uključila se VAR soba koja je čak osam minuta pregledala ovaj snima, a zatim je pozvala i sudiju da sam pregleda snimak.

Dodatni pregled glavnog sudije trajao je još dvije minute, a nakon svega Čuljak je ostao kod svoje odluke, te je potvrdio žuti karton zbog simuliranja.

U čitavom ovom procesu koristila su se tri snimka na kojima se ništa posebno nije moglo vidjeti, ali to nije sve.

Jako dugo je trajalo i povlačenje linija za provjeru nedozvoljene pozicije u ovoj akciji, što je inzerviralo sve.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jedna te ista snimka je u prijenosu prikazana više od deset puta iako se na njoj ništa posebno i jasno nije moglo vidjeti.

Čuljak je procjenio da nema osnova zbog kojeg bi morao promjeniti odluku, te se ispostavilo da je deset minuta uzeto bez ikakve potrebe.

Promo

Top Komentari

selver79
ljudi imaju makar Var mi imamo var za željezo
2 0
Tutumaca
Bas imamo koristi se kao usporeni snimak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi