Najluđi crveni karton u historiji fudbala pokazan je u HNL-u: Pričat će se godinama o ovom potezu

Šta čovjek uradi

Najluđi crveni karton u historiji fudbala pokazan je u HNL-u: Pričat će se godinama o ovom potezu

E. Oštraković

Ekipa Rijeke ostvarila je jako važnu pobjedu na gostovanju kod Istre u okviru 24. kola, a konačan rezultat bio je 2:0.

Rijeka je bila dosta bolji tim na ovoj utakmici, te su na kraju ostvarili sasvim zasluženu pobjedu i upisali su nova tri boda.

U 22. minuti bivši igrač Zrinjskog, Janković je postigao gol za vodstvo Rijeke, a asistirao mu je Frigan, te se tim rezultatom otišlo na odmor.

Mirno je u drugom poluvremenu bilo sve do 70. minute. Tada je direktan crveni karton dobio Mlinar, te je Istra ostala sa igračem manje na terenu.

Prava ludnica viđena je u završnici utakmice. U 90. minuti nevjerovatna situacija u kojoj je glavni akter bio fudbaler Istre, Erceg.

On je dobio drugi žuti karton, ali odlučio je da teren napusti sa stilom. On je iz ruke sudije istrgao listić sa zapisanim igračima, te ga je pocijepao i bacio.

Oglasi

Zatim je skinuo dres i počeo praktički da divlja pored klupe. Na kraju je napustio teren i utakmica je nastavljena.

Kako se sve to desilo možete pogledati OVDJE.

Konačan rezultat utakmice postavio je Janković svojim drugim golom. Igrala se 95. minuta, a Janković je bio siguran sa bijele tačke.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je nakon ove pobjede dola na četiri boda od 3. mjesta na kojem se nalazi Osijek, ali se poravnala sa Istrom koju je večras pobijedila.

Velika borba za to treće mjesto biti će vođena do samog kraja između Osijeka, Slaven Belupa, Istre, Rijeke, pa čak i Varaždina.

Top Komentari

Labile
Crveni karton tj. drugi žuti je sasvim opravdan, zašto bi to bio "najluđi crveni karton u historiji fudbala"? Potez igrača jeste nesvakidašnji ali to nema nikakve veze sa "najluđim crvenim kartonom" kako ste vi napisali u naslovu.
3 0
pero98
Majstor je trebao proslo kolo dobiti crveni karton. Ovo je vec 2 tekma zaredom u kojoj se bezobrazno ponasao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi