Snovi Hajduka mogli bi brzo biti srušeni - Već za četiri dana!
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Rijeka slavila

Snovi Hajduka mogli bi brzo biti srušeni - Već za četiri dana!

Eldar Ganibegović

Danas su se u okviru zaostale utakmice 4. kola HNL sastali Gorica i Rijeka. Rezultat nakon 90 minuta igre je bio 2:3 nakon velikog preokreta. Rezultat je to koji nikako ne odgovara Hajduku. 

Josip Mitrović zabije za vodstvo Gorice već u 3. minuti. Ante Matej Jurić povukao je loptu kroz sredinu, osvojio je puno prostora i proigrao Mitrovića na desnoj strani, koji sjajno pogađa.

Sedam minuta kasnije Rijeka je mogla do poravnanja. Šutirao je sjajno Pašalić, ali njegov udarac zaustavlja Banić.

Kažnjava Gorica u 26. minuti i to je 2:0. Matavž je dao loptu u sredinu za Vujnovića, a on i Smolčić su zajedno uklizali na loptu te ju ugurali u gol. Dugo se gledalo je li ovo bio ofsajd, ali ipak je VAR procijenio da nije i pripisan je autogol Smolčiću.

Maloča je u skoku napravio faul nad Obregonom i dosuđen je penal za Rijeku. Siguran izvođač bio je Marko Pjaca u 35. minuti za 2:1.

Dosuđen je novi penal za Rijeku nakon što je Mrzljak igrao rukom u svom kaznenom prostoru u 52. minuti. Pjaca je pucao, Banić mu obranio, no krilni napadač Rijeke natrčao je na odbijenu loptu i poslao ju u mrežu.

Oglasi

Mitrović je mogao dovesti Goricu ponovo u vodstvo u 65. minuti kada je s pet metara promašio, da bi samo minut kasnije sjajno pokušao Niko Janković, ali pored gola.

Nova velika šansa za Rijeku u 78. minuti. Galešić je pucao glavom iz blizine, ali Banić brani. Ipak, Galešić pogađa u 89. minuti i donosi veliku pobjedu ekipi Rijeke. 

Nakon ove utakmice Rijeka je s 38 bodova druga na tabeli. Ima samo tri boda manje od Hajduka kojem gostuje na Poljudu za četiri dana i već tada bi mogla pobjedom preuzeti prvo mjesto, te tako početi rušiti snove Hajduka o tituli.

Gorica je na 4. mjestu s 27 bodova, dok je GNK Dinamo s 34 boda na 3. mjestu, no ima utakmicu manje od ostala tri tima u vrhu tabele. 

HNL, 4. kolo, zaostala utakmica:

Gorica - Rijeka 2:3

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gorica: Banić - Raspopović, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Mrzljak, Pršir - Mitrović, Vujnović, Jurić, Matavž

Rijeka: Labrović - Smolčić, Dilaver, Galešić, Goda - Hodža, Selahi - Pjaca, Fruk, Pašalić - Ivanović

Top Komentari

Juka1987
A sta Hajduk da dobije to ne spominjete,joj debila, ide to glat na +6
0 0
pero98
Bravo Rijeko moja idemo po pobjedu u nedjelju. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi