Navijači Dinama i Hajduka neće vjerovati ko je kandidat da naslijedi Jakirovića
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas je važan dan za Modre

Navijači Dinama i Hajduka neće vjerovati ko je kandidat da naslijedi Jakirovića

Samir Mlaćo

"Jakire, odlazi", pjevali su sinoć navijači Dinama.

"Jakire, odlazi", pjevali su sinoć navijači Dinama.

Jasna je to poruka bila Sergeju Jakiroviću poslije sramotnog poraza od Lokomotive. Lokomotiva je slavila čak 3:0, te udaljila Dinamo od borbe za prvaka.

Prednost Hajduka je i dalje sedam bodova, a mnogi su mišljenja da pod palicom Jakirovića Dinamo nema šta tražiti u borbi sa Hajdukom i Rijekom. Jutros je Jakirović odradio lakši trening, a danas će navodno na sastanak sa čelnicima kluba.

Ogroman je pritisak, 'milion' je struja, a mnogi su mišljenja u klubu da Dinamo treba što prije se riješiti bivšeg trenera Zrinjskog i tako dobiti pozitivni šok.

Oglasi

"Izvinjavam se navijačima, svima kojima Dinama nešto znači. Ovo nije bilo ni blizu onoga što smo htjeli. Ovo je katastrofa, podbacili smo u svim segmentima igre. Da mi je neko rekao da će poslije priprema ovako sve izgledati... Teški podbačaj, naša najgora večeras, a Lokomotivi čestitam. Dobro su igrali, efikasno...", rekao je sinoć Jakirović.

Već se špekuliše o tome ko bi mogao biti njegov nasljednik, a jedno ime zvuči pomalo i nevjerovatno za tu opciju. Igor Štimac. Da, dobro ste pročitali.

Štimac je trenutno selektor Sirije, a u već je "sahranjen" od članova Torcide. On je ponikao u Hajduku, ali i završio karijeru, no kasnije posudio novac splitskom klubu, da bi to kasnije pretvorio u dionice.

"Neprijatelj Torcide, oličenje svega što nismo željeli da naš Klub bude i simbol vremena za koje smo čvrsto odlučili da se neće ponoviti, utjelovljenje svega protiv čega smo se gotovo dva desetljeća borili. Onaj koji je navijače nazivao razbojnicima i žicarima, blatio i vrijeđao, a pri tome se nije libio šurovati s raznim polusvijetom, od danas više nije njegov dioničar", objavila je Torcida tada o svom bivšem igraču i treneru.

Da

Zamislite tek šta bi bilo kada bi Štimac stigao na Maksimir. Navodno, određene struje zalažu se za njegov dolazak, dok je upitno kakvu će riječ dati oni najvatreniji sa sjeverne tribine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Njima Hajdukovac sigurno ne dolazi u obzir, ali ko zna... Srijeda će bit dug dan za Modre. Konačna odluka mora pasti jer već u subotu je novi ispit.

Rival je Istra i Dinamo mora jurišati na pobjedu. Sve osim toga značilo bi kraj nadanja da titula može doći na Maksimir.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1706117229
Cvare sala.. ne Samo da nisu u stanju pribaviti najosnovnije informacije, vec u javnost bacaju prazne price. Ni jedan hrvatski medij nije objavio da je stimac kandidat za klupu. Ne samo da nisu to objavili vec se upoce nije pojavila nikakva informacija da ce Jakirovic uopce dobiti otkaz. Jakir ce voditi dinamo u subotu protiv Rijeke. Da postoji mogucnost da ce biti smjenjen, ali u javnost se ne izlazi sa nagađanjima. A ovi polu novinari su dotakli dno dna, u stanju su napisati svakakve gluposti lazi i neistine,samo zbog klikova. Svasta p**** izbaci na brdovitom balkanu.
1 1
Cvare_Sala
Najosnovnije niste u stanju da provjerite. Stimac je selektor Indije, a Kuper selektor Sirije. Zalosno iskreno da svi imaju pravo da se nazivaju novinarima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi