Rudeš nastavlja da ruši negativne rekorde
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Novi poraza za fenjeraša HNL-a

Rudeš nastavlja da ruši negativne rekorde

Haris Zilić

Ekipa Rudeša nastavlja da ruši negativne rekorde ne samo u HNL-u nego i fudbalskoj Evropi i pitanje je da li će sezonu okončati sa dvocifrenim brojem bodova.

Rudeš je danas u 33. kolu HNL-a na domaćem terenu poražen od Istre rezultatom 3:1.

Poveli su gosti iz Pule u 16. minuti golom Salila Faga, ali Rudeš je uspio da brzo odgovori.

Smo tri minute kasnije akcija bivšeg reprezentativac Hrvatske Ante Ćorića i bh. fudbalera Riada Mašale, Ćorić je asistirao, a Mašala pogodio za 1:1 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još dva gola u mreži domaćeg tima.

U 73. minuti Čuić je pogodio za 2:1 na asistenciju Koskog, a dvije minute nije Lisica pogađa za 3:1, asistent je bio Devetak i to je bio nokaut Rudeša.

Oglasi

Do kraja meča ostalo je 3:1 za Istru.

Rudeš je fenejraš sa samo sedma osvojenih bodova i pitanje je da li će u naredna tri kola do kraja uspjeti osovjiti dvocifren broj bodova što bi svakako bio jedan od nasjlabijih rezultata jednog evropskog kluba u eliti u posljednje vrijeme.

Rudeš je i najslabija evropska ekipa trenutno s omjerom od jedne pobjede, četiri remija i čak 28 poraza.

Istra je skočila na šesto mjesto na prvenstvenoj sa 37 bodova, a danas su upisali treći trijumf u nizu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 33. kolo:

Rudeš - Istra 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije