Scenario je jasan: Šta za Premijer ligu treba Igmanu, a šta GOŠK-u?

TOŠK vreba iz sjene, ali teško da mogu do promocije

Scenario je jasan: Šta za Premijer ligu treba Igmanu, a šta GOŠK-u?

Eldar Ganibegović

Danas su dva vodeća kluba Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrali utakmice 25. kola i situacija u borbi za elitni rang se dodatno iskristalisala.

Naime, poslije ovog kola Igman će biti prvi s 55 poena, a GOŠK drugi s četiri manje, te je tako klub iz Konjica danas stekao dodatna dva boda prednosti nad rivalom iz Gabele.

U jednoj teškoj utakmici Igman je slavio protiv Tomislava s 1:2 pogotkom Kašića iz penala u finišu utakmice, a upravo je penal koštao dva boda GOŠK na gostovanju kod Goražda kada je Hrelja pogodio u 88. minuti s 11 metara za 1:1.

Još je pet kola ostalo do kraja za obje ekipe i po 15 bodova je u igri, a računica je jasna - Igman je u Premijer ligi ako ne napravi dva kiksa (poraz i remi), a GOŠK to ne iskoristi tako što će pobijediti svih pet utakmica do kraja.

I Igman i GOŠK do kraja imaju tri domaća, odnosno po dva gostujuća susreta.

U Gabelu u naredna dva kola dolaze Travnik i Zvijezda, zatim slijedi gostovanje u Gračanici protiv Bratstva, domaći susret protiv Budućnosti te u 30. kolu gostujući meč protiv Simm Baua, ali ni svih pet pobjeda im ne garantuje ništa jer sve u svojim rukama ima Igman.

Oglasi

Igman, kojem slijedi domaći susret protiv Radnika, gostovanje kod TOŠK-a, duel u Konjicu protiv Gradine, gostovanje kod Mladosti i za kraj domaći susret s Goraždem na kojem bi se mogao slaviti i plasman u Premijer ligu.

Dobra stvar za ovogodišnje polufinaliste Kupa Bosne i Hercegovine jeste ta da sebi mogu dozvoliti luksuz da izgube jednu utakmicu, ali sigurno će tu rezervu najradije ostaviti za 30. kolo da što rasterećenije odigraju posljednji meč sezone.

Također, Igman je u prednosti i kada je međusobni omjer u pitanju, pa će se u Premijer ligu plasirati i u slučaju da na kraju sezone bude bodovno izjednačen s GOŠK-om. 

Nekako iz sjene vreba TOŠK i čini se da će Tešanj morati barem još godinu dana sačekati da bude domaćin utakmica Premijer lige.

Njihov tim zaostaje devet bodova za Igmanom uz utakmicu manje i uz sve pobjede do kraja (Simm Bau, Rudar, Igman, Orašje, Jedinstvo i Tomislav) morat će čekati kikseve GOŠK-a i Igmana, pa oni u ovoj trci imaju najmanje šanse da prvi prođu kroz cilj.

Burno je i u borbi za opstanak. Tomislav je sa 16 bodova na začelju i već je skoro pa prežaljen, dok je od 10. do 15. pozicije još uvijek dosta toga otvoreno.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda i Radnik na 10. i 11. mjestu imaju po 27 poena, Simm Bau i Travnik na 12. i 13. imaju 25, 22 ima 14. Jedinstvo koje je prvo u zoni ispadanja, dok je Mladost pretposljednja s 21 s tim da Mladost i Simm Bau imaju i po utakmicu manje.

Naravno, 14. i 15. će ispasti ako iz Premijer lige nego ispadne u Prvu ligu Federacije, no Posušje i Sloboda će se po svemu sudeći spasiti, pa bi samo Tomislav trebao biti taj koji će napustiti ligu na kraju sezone. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nmiro
Pa treba li oba kluba jer licencu nisu dobila tri kluba a prosle godine vico progurao leotara tako da je ove godine red na dva federalna kluba
7 0
bk123
Onako bez nekog posebnog razloga natezo sam da GOŠK bude prvak, al kad vidiš da ona habla iz Gabele u zadnja tri mjeseca promjeni tri trenera jasno ti he da je to potez očajnnika bez ideje i vizije...onako čisto kabadhijski ono ko može mu se i fa pokaže da je glavna faca u selu...poslje tih i takvih dešavanja moje simpatije idu Igmanu i želim im ulazak u premier ligu i da se tu zadrže i naprave solidne rezultate
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi