GOŠK sprema ekipu za Premijer ligu: U Gabelu stigao Leo Janković

Pojačava se lider Prve lige Federacije BiH

GOŠK sprema ekipu za Premijer ligu: U Gabelu stigao Leo Janković

Adnan Beganović

Lider prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, GOŠK iz Gabele pojačao je svoje redove. Za klub iz Gabele potpisao je Leo Janković, koji je u prvom dijelu sezone nastupao u Premijer ligi za Slogu Merdian.

Mladi 22-godišnji Leo Janković nova je akvizicija lidera Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, GOŠK-a iz Gabele.

Da GOŠK iz Gabele polako slaže igračke kockice za narednu sezonu u kojoj će najvjerovatnije igrati u Premijer ligi govore i vijesti koje danas dolaze iz Gabele.

Naime, sa ovim klubom danas je ugovor potpisao Leo Janković koji je u prvom dijelu sezone nastupao u Premijer ligi za Slogu Merdian iz Doboja.

Janković je za ekipu iz Doboja upisao 14 nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i pritom je postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

Osim za premijerligaša iz Doboja u dosadašnjoj karijeri je nastupao i za Posušje, a prošao je omladinske selekcije Zrinjskog i trebao bi biti pojačanje za ekipu koju s klupe predvodi sjajni mladi stručnjak Denis Ćorić.

Oglasi

Inače, GOŠK je pripreme za drugi dio sezone počeo juče, a Ćoriću su se odazvali svi fudbaleri na koje će računati u borbi za premijerligaški status.

Klub je napustio Nikola Dujaković koji je pojačao redove lidera Prve lige RS, Krupe, a kako su istakli iz Gabele, odlazaka neće više biti.

Osim Jankovića očekuje se da ekipu pojača još nekoliko provjerenih igračkih imena, a sve kako bi se kroz drugi dio sezone što bolje spremili za društvo najboljih.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, nakon prvih 15 kola GOŠK je na čelu tabele sa 42 osvojena boda i ima čak 12 bodova više od prvog pratioca Zvijezde iz Gradačca tako da bi zapravo neulazak u Premijer ligu bio ravan čudu.

Prva prijateljska utakmica planirana je za 4. februar protiv NK Mladost Ždralovi, a zatim 10. i 11. na programu je Memorijalni turnir Andrija Anković gdje će GOŠK igrati protiv HŠK Zrinjski, dok su drugi dan turnira utakmice za treće mjesto i finale. Tim iz Gabele drugi dio sezone otvara protiv NK Bratstvo u Gabeli 4. marta.

Top Komentari

Karanfil
Još malo pa neće bit ni ispadanja ni upadanja.Sve će se ovo svest na 10 klubova.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi