Da li će Nikola Dujaković napustiti NK GOŠK: "Kroz dan - dva donosim konačnu odluku"
Dujaković iz perioda dok je nosio dres FK Borac

Gabeljani uskoro kreću sa pripremama, biće i novih imena

Da li će Nikola Dujaković napustiti NK GOŠK: "Kroz dan - dva donosim konačnu odluku"

S. Mlaćo
Uskoro će 'motore upaliti' i nogometaši jesenjeg prvaka Prve lige FBiH NK GOŠK Gabela.

Gabeljani sa pripremama kreću 23. januara u 14:39 sati, a cilj je jasan, plasman u Premijer ligu. Iza sebe imaju sjajnu polusezonu, u 15 utakmica upisali su 14 pobjeda i samo jedan poraz, te suvereno vladaju Prvom ligom FBiH.

Velikih promjena u igračkom kadru neće biti, no jasno je da su Gabeljanima potrebna pojačanja. Svakako i širina u kadru, pa će biti zanimljivo vidjeti za šta će se odlučiti šef struke Denis Ćorić i njegovi pomoćnici te rukovodstvo kluba.

Kada su odlasci u pitanju, Gabelu bi mogao napustiti sjajni Nikola Dujaković. Ovaj 26-godišnjak imao nekoliko ponuda i neće biti iznenađenje ako uskoro promijeni sredinu. To je i potvrdio za SportSport.ba.

"Vrlo vjerovatno da ću promijeniti sredinu. Imam nekoliko ponuda, kroz dan – dva ću da donesem konačnu odluku“, rekao je Dujaković za SportSport.ba.

O polusezoni GOŠK-a ima samo riječi hvale.

Oglasi

“Sve je bilo odlično. Odličan rezultat je iza nas. Niko se nije nadao da u 15 utakmica možemo imati 14 pobjeda“.

O NK GOŠK, njegovim čelnicima kluba i svima ostalima ima samo riječi. Ističe da je prema nogometašima sve bilo ispoštovano kako je i dogovoreno.

“Od samog starta sve je bilo korektno. To je naravno uticalo i na odličan rezultat“, dodao je ovaj 26-godišnjak.

Dujaković je u Gabelu stigao iz FK Leotar, a nastupao je i za FK Borac te FK Krupa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U prvom dijelu sezone upisao je 13 nastupa uz dva pogotka i tri asistencije. Dao je veliki doprinos u jesenjoj tituli, a ugovor je imao na pola godine. Da li će u nove izazove ili će ostati vjeran GOŠK-u, biće poznato do prozivke Denisa Ćorića.

GOŠK drugi dio sezone otvara domaćim susretom sa NK Bratstvo Gračanica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi