Jesenji prvak Prve lige FBiH ostao bez ponajboljeg igrača, uskoro i prva pojačanja

Gabeljani krenuli sa radom

Jesenji prvak Prve lige FBiH ostao bez ponajboljeg igrača, uskoro i prva pojačanja

S. Mlaćo
Današnjom prozivkom nogometaši GOŠK-a iz Gabele startali su sa pripremama za drugi dio sezone. Gabeljani suvereno koračaju ka naslovu prvaka i putu ka Premijer ligi, a nakon 15 utakmica upisali su 14 pobjeda i jedan poraz.

U klubu vlada sjajna atmosfera, no opuštanja ističu nema. Svjesni su da su tek na pola posla i da moraju biti maksimalno ozbiljni kako bi ostvarili svoj cilj.

U igračkom kadru neće biti mnogo promjena, a potvrđen je tek odlazak veziste Nikole Dujakovića, što će sigurno biti veliki udarac za GOŠK.

Dujaković je uveliko opravdao očekivanja u prvom dijelu sezone, te upisao 14 nastupa i dodao dva pogotka te tri asistencije. Vladao je sredinom terena uz Dejana Zarića, pa će šef struke Gabeljana Denis Ćorić pokušati pronaći pravu zamjenu za njega.

NK GOŠK se i putem zvanične stranice oprostio od Dujakovića i poželio mu mnogo sreće u budućnosti.

"Zahvaljujemo se Nikoli na doprinosu u osvajanju jesenje titule Prve lige FBiH i želimo mu sve najbolje u budućnosti!

Oglasi

Hvala i sretno!", stoji između ostalog u objavi NK GOŠK.

Plan priprema GOŠK-a je takav da će nogometaši treninge imati do nedjelje, a onda dobiti slobodan.

Prva prijateljska utakmica planirana je za 04.02. protiv NK Mladost Ždralovi, a zatim 10. i 11.02. na programu je Memorijalni turnir Andrija Anković gdje će GOŠK igrati protiv HŠK Zrinjski, dok su drugi dan turnira utakmice za treće mjesto i finale.

Iz GOŠK-a nisu istakli ko su moguća pojačanja, ali sigurno će ih biti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tim iz Gabele drugi dio sezone otvara protiv NK Bratstvo u Gabeli 04./05.03.

Gabeljani nakon prvog dijela ispred drugoplasirane Zvijezde imaju 12 bodova prednosti. Dodatna prednost im je svakako i povoljan raspored u nastavku, te jedna utakmice više na svom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti