Posušje slavilo u Gabeli i gurnulo GOŠK u jako opasnu situaciju
GOŠK će se grčevito boriti za ostanak u ligi.

Poraz izabranika Admira Adžema

Posušje slavilo u Gabeli i gurnulo GOŠK u jako opasnu situaciju

Eldar Ganibegović, foto: K. Dedić

U okviru 24. kola WWin lige Bosne i Hercegovine mali hercegovački derbi igrali su u Gabeli GOŠK i Posušje. Gosti su slavili rezultatom 1:0.

Utakmica onako, bez velikih uzbuđenja. U 10. minuti Ikić šutira preko gola gostiju s 20 metara.

Šuta i golman GOŠK-a dobro reaguju nakon ubačaja Petrovića u 12. minuti.

Mandić je pokušao u 24. minuti nakon jednog ubačaja, no lagan plijen za Bobića je to bio.

U 29. minuti sjajna šansa za goste. Prvo se Petrović okliznuo, a onda je Mandić prebacio Bobića, ali neko od domaćih igrača je izbacio loptu gotovo s gol linije.

Oglasi

Četiri minute kasnije prilika na drugoj strani. Marasović je lijepo uposlio Musulina, koji sa 11 metara šutira pravo u Galića.

Dobra prilika za goste u 50. minuti. Mandić stiže prije Bobića do jedne lopte, uspio je prebaciti ga, no lopta ide preko gola.

Do vodećeg i, ispostavit će se, pobjedonosnog gola, gosti dolaze u 53. minuti. Lučić je sjano ubacio s lijeve strane, Boban najviši u skoku i glavom pogađa za 0:1.

Moglo je Posušje do još jednog gola desetak minuta kasnije. Brković je lijepo šutirao, ali prečka je spasila domaću ekipu.

To je bilo otprilike sve što smo vidjeli u ovoj utakmici i Posušje s ova tri boda bliže Evropi nego ispadanju, dok će se GOŠK grčevito boriti za ostanak u ligi.

Oglasi

Posušje se nalazi na šestom mjestus 36 bodova, dok GOŠK ima 24 boda na devetom mjestu, samo bod više od Cityja i Željezničara koji je u zoni ispadanja.

Ujedno je ovaj meč i zatvorio 24. kolo, a u 25. će Posušje na domaćem terenu ugostiti Tuzla City, dok će GOŠK biti gost Širokog Brijega.

WWin liga, 24. kolo:

GOŠK - Posušje 0:1 (Boban 53')

HŠK Posušje: Galić, Vrgoč, Petrović, Brković, Mandić, Erick, Marić, Begić, Maglica, Lučić i Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Bradara, Musulin, Čajić, Ikić, Mihaljević, Batarelo, Šiško i Marasović.

Top Komentari

karolpoborski
Posušje još jednom pokazuje kvalitetu i zrelost i da ih ne zanima ko koliko ima bodova, kome "treba" a kome ne, svaka čast i nastavite dalje čista obraza i pošteno!
3 0
user1708890612
Bravo za Posušake , jer uistinu su ove sezone igrali jako dobro, Borca su u B.Luci rasturili i da nije bilo sudije koji je prekidao igru i dijelio žute i crvene kartone sada bi Posušje bilo mozda i četvrti na tabeli. Gošk je ovim porazom osokolio Želju pa će Željo u Doboju igrati smanjim pritiskom i grčem. Biće neizvjesno i mislim da ce pored Zvijezde 09 i Gošk napustiti PL.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti