Velež u Gabeli izašao iz rezultatske krize: Ubjedljiva pobjeda Rođenih
FOTO: K. Dedić

GOŠK bez šansi, Haskić i Oreč opet najbolji kod Veleža

Velež u Gabeli izašao iz rezultatske krize: Ubjedljiva pobjeda Rođenih

Haris Zilić

U 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine hercegovački duel u Gabeli odigrali su GOŠK i Velež, a Mostarci napokon mogu biti zadovoljni jer su Rođeni odigrali utakmicu koja vraća nadu u bolja izdanja izabranika trenera Deana Klafurića.

Velež je slavio u gostima rezultatom 4:0 i najavio izlazak iz rmini rezultatske krize.

Prva prava prilika u šestoj minuti. Vasilj izlazi u prazno, Guliashvili šutira sa nekih 16 metara lijevom nogom, no stativa je saveznik domaćina.

Nova dobra prilika za goste u desetoj minuti. Loošu povratnu loptu Musulina uzima Haskić i šutira sa 16 metara, lopa ide malo pored stative.

Nakon toga izdvajamo još šanse za Haskića i Vehabovića, ali i nekoliko bezuspješnih pokušaja za domaćine, koji nisu nijednom ugrozili gol Veleža.

Kada se činilo da se na odmor ide rezultatom 0:0, gol u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Šturm je sjajno uposlio Oreča, koji odlično prolazi po desnoj strani i centrira po zemlji, a Haskić sa dva metra pogađa za 0:1.

Oglasi

U nastvaku prvi prijete igrači GOŠK-a nakon prekida u 56. minuti, ali ostalo je na semaforu 0:1.

Prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu pred golom GOŠK-a u 69. minuti i pogodak. Haskić je dobro uposlio Oreča, vjerovatno i najboljeg igrača Veleža u prvom dijelu sezone, koji dobro šutira, Vasilj brani, a Guliashvili natrčava na odbijanac i zabija za 0:2. Da li je tom prilikom bio u nedozvoljenoj poziciji, teško je reći.

Četiri minute kasnije nokaut Gabeljana. Vehabović je centrirao, a Haskić glavom pogodio za 0:3.

Do kraja utakmice debakl GOŠK-a. U 82. minuti Haskić uputio jednu loptu, a Šuta postiže autogol za 0:4 što je bio i konačan rezultat večerašnje utakmice.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 13. kolo:

GOŠK - Velež 0:4 (/Haskić 45+3', 73', Guliashvili 69', Šuta 82' (ag))

GOŠK: Vasilj, Šuta, Skorup, Hasukić, Nižić, Ramljak, Musulin, Šero, Kojić, Mandić, Gogić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Pršeš, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović, Oliveira.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mrkva
Kad se lomila utakmica pogodak iz ofsajda. Gosk masakriran kartonima. Nek se Velez vise ne zali na sudjenje.
4 6
VelezovacMostar
Dobra igra. Samo tako naprijed. Bravo Velež!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti