Gospodin Kuba: Vratio se u Wislu da igra besplatno i dao 300.000 eura za plate igrača

Ljubav prema klubu nema granica

Gospodin Kuba: Vratio se u Wislu da igra besplatno i dao 300.000 eura za plate igrača

E. Čaušević

Poljski fudbaler Jakub Bblaszczykowski će nakon samo pola godine napustiti Wolfsburg i prema svemu sudeći vratiti se u Wislu iz Krakova gdje je počeo svoju karijeru.

Kuba je odlučio da raskine sardnju sa Wolfsburgom u koji je stigao ljetos iz Borussije Dortmund. Ovaj 33-godišnji poljski repezentativac odlučan je da se vrati gdje je sve počelo, a to je Wisla iz Krakova. Da ima zaista veliko srce pokazao je samim potezom da je izrazio želju da dođe u klub koji je pred bankrotom.

Međutim, to nije bilo sve jer je Kuba poručio čelnicima Wisle da uopšte ne želi platu i da će igrati besplatno dok ne odluči završiti karijeru. Kuba je svjestan da je Wisla u teškoj situaciji i odlučio je da će pomoći svom klubu tako što će igrati besplatno.

Također, Kuba je pokazao da je veliki čovjek odlukom da će pokriti dugovanja prema igračima Wisle. Odlučio je uplatiti oko 300.000 eura svog novca kako bi klub platio sva dugovanja prema igračima. To se zove ljubav prema klubu!

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Promo

Top Komentari

Fele
Svaka čast!
32 1
Alkma
AMAR AMAR OSIM OSIM..
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi