Otišao, a nije ni debitovao: Poljaci se čude Suljićevom potezu

Kratko je trajala poljska epizoda

Otišao, a nije ni debitovao: Poljaci se čude Suljićevom potezu

Asmir Suljić (26) napravio je nesvakidašnji potez. Nekadašnji fudbaler Sarajeva je na zimu potpisao ugovor sa Wislom iz Krakowa, kojoj se i zvanično priključio po završetku sezone, međutim nakon nekoliko odrađenih treninga odlučio je na napustiti ovaj poljski tim.

Bh. internacionalac je na vlastiti zahtjev sporazumno ugovor sa Wislom, što je iznenadilo čelnike tima iz Krakowa, a o razlozima zbog kojih se odlučio za ovakav potez se može samo nagađati. Poljaci pišu da razlog možda leži u tome što je potjeran trener Carrillo koji je doveo Suljića i s kojim je naš fudbaler ujedno ranije sarađivao, a ne isključuje se ni opcija da je u međuvremenu dobio bolju ponudu.

Suljiću pri odlasku Wisla nije željela praviti probleme, jer je stav sportskog direktora takav da za ovaj klub trebaju igrati samo oni igrači koji to stvarno žele, a informacija o razlazu između dvije strane je potvrđena i na zvaničnoj stranici.

Posljednji angažman Suljić je, podsjećanja radi, imao u novom mađarskom prvaku Videotonu za koji je nastupao od 2015. godine. Prethodno je u karijeri još igrao za Ujpest, te u BiH za Sarajevo i Butmir.

U međuvremenu Suljić je dobio i mađarski pasoš.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi