Gospodski odlazak Ernesta Valverdea
Foto - EPA

Uzeo manje novca

Gospodski odlazak Ernesta Valverdea

M. Šljivak

Ernesto Valverde završio je saradnju sa Barcelonom nakon dvije i po sezone.

Rukovodstvo tima sa Nou Campa odlučilo je da uruči otkaz ovom stručnjaku, a umjesto njega je na klupu sjeo Quique Setien.

Ipak, iako je dobio otkaz Valverde je sa klupe katalonskog velikana otišao kao pravi gospodin i neće naplatiti kompletnu platu koju je trebao dobiti za godinu i po ugovora.

On je svom agentu naložio da ne traži kompletan iznos kojeg bi zaradio u preostalom dijelu ugovora, već se prijateljski rastao sa Barcelonom uz nepoznat iznos kojeg je dobio kao odštetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je Valverde u Barceloni zarađivao čak 24 miliona eura godišnje. To bi značilo da se odrekao čak 36 miliona eura koje je trebao dobiti za godinu i po, te je pristao na mnogo manji iznos.

Ovakve stvari su zaista rijetkost u svijetu fudbala, ali Valverde je pokazao da je ipak fudbal mnogo više od novca, barem za njega.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroni
Da je gospodin sto nije pristao na puno manju platu kad je potpisivao ugovor. Neznam da li i jedan menager zaradjuje koliko, a uz to jos nije pokazao nikakve rezultate. Halla Madrid!
3 5
hanson
Klop ima 12, guardiola 15, zidane tako nekako isto, a da ovaj zaraduje 24 miliona godisnje, vise mi lici na uobicajnu tacnost ovog novinara koji je pisao clanak, nego o stvarno cifri.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti