Gospodski potez fudbalera Cagliarija

Odrekli se plata za april

Gospodski potez fudbalera Cagliarija

E. Čaušević

Klubovi u Italiji počeli su prošle sedmice s treniranjem, a nastavak sezone u Seriji A očekuje se početkom narednog mjeseca.

Svi igrači i članovi prvih timova su testirani na koronavirus, a oni koji su bili pozitivni su odmah prebačeni u karantin. Ostale ekipe treniraju u trening centrima, ali još uvijek na individualnom nivou.

Od 18. maja će ekipe iz Serije A moći da treniraju u grupama i maksimalno se spremaju za nastavak sezone. Mnogi klubovi su itekako finansijski pogođeni zbog ove situacije i jasno da žele da se sezona nastavi kako bi barem malo pokrili troškove.

Dosta klubova širom Evrope je svojim igračima smanjilo plate, ali Cagliari je otišao korak dalje. Klub sa Sardinije održao je sastanak s igračima koji su se u potpunosti odrekli plata za april.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Cagliari objavljuje dogovor koji je postignut danas sa svim igračima prvog tima koji su se odregli plate za april. Zahvaljujemo se svima koji su potpisali ovaj sporazum i pokazali brigu prema našem klubu. Ovaj novac znači da neki od uposlenika neće morati dobiti otkaz", poručili su iz Cagliarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi