Gosti bili nešto uspješniji

Premijer liga BiH - 22. kolo

Gosti bili nešto uspješniji

U 22. kolu Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine gosti su uspjeli odnijeti osam bodova, što je mnogo više od prosjeka.

Kao uspješni na gostovanjima u ovom su se kolu pokazale ekipe Željezničara i Zvijezde, koje su slavile pobjede, te Čelika, koji je remizirao na strani i Laktaša koji su odnijeli bod sa Pirote u Travniku.

Sarajevski Željezničar i u ovom kolu nastavio je sa svojim pohodom na naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Plavi su sa 2:0 slavili kod Rudara u Prijedoru, te tako ostali na čelu, s obzirom da je i drugoplasirani Borac zabilježio pobjedu.

Banjalučani su na svom Gradskom stadionu u Banja Luci, rutinski, sa 3:1 pobijedili Slaviju, te ostali u koraku sa Željezničarom, kod kojeg u narednom kolu gostuju.

Zrinjski je pretrpio novi poraz. Ovog puta od Plemića je na Tušnju bila bolja Sloboda, koja je sa nova tri boda pobjegla iz opasne zone ispadanja. Zvijezda je slavila na gostovanju kod već otpisane Modriče, te su Gradačačani gurnuli Slaviju i Rudar ka nižem rangu takmičenja, gdje se još nalaze Laktaši i Modriča.

Sarajevo je dobilo novog trenera, a Mirza Varešanović imao je i više nego usoješan debi na klupi bordo tima. Sarajevo je na Koševu bez mnogo muke sa 3:0 ispratilo kući u Trebinje ekipu Leotara. U derbiju kola, Velež je u Vrapčićima sa 1:0 bio bolji od Širokog, te su Rođeni ponovo došli u poziciju da se na kraju sezone bore za jedno od mjesta koje vodi u Evropu, dok se kriza Širokog novim porazom dodatno produbila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.