Gotovo je: Arda Turan napušta Barcelonu

Vraća se u Tursku

Gotovo je: Arda Turan napušta Barcelonu

Endin Čaušević, foto: EPA

Turski reprezentativac Arda Turan napustiti će u narednim danima Barcelonu i karijeru će nastaviti u Turskoj, ali ovaj put ne u dresu Galatasarayja.

Turan ove sezone nije odigrao ni minute u dresu Barcelone, a Ernesto Valverde mu je poručio da može napustiti katalonski klub jer ne računa više na njega. Turčin je imao nekoliko zanimljivih ponuda iz Engleske i SAD-a, ali problem je bio što je tražio previsoku platu.

Ipak, na kraju je stigla ponuda Basaksehira s kojim je Turan pregovarao nekoliko dana. Jučer je održao sastanak s predsjednikom ovog kluba i uspio je da dogovor sve uslove ugovora. To je potvrdio i trener ovog kluba Abdullah Avici u izjavi za turske medije.

"Transfer Arde će biti zvanično potvrđen u četvrtak ili petak. To nije bio lagan dogovor, a Arda je bio meta našeg kluba godinama i zahvaljujući predsjedniku uspjeli smo ga dovesti", rekao je Avici.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Da će Arda karijeru nastaviti u dresu Basaksehira potvrdio je i njegov agent Ahmet Bulut. On je otkrio da je Arda dogovorio sve s ovim turskim klubom, te da više neće razmatrati druge ponude.

Top Komentari

bsk
Veliki igrac,znalac,ali malo se ulijenio,a uz to igrao u vrijeme MNS,nije mogao imati slobodu u igri,bez koje on vise nije isti igrac.Inace,Arda je za mene medju desetak u Evropi po smislu za igru.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi