Juventus ekspresno pronašao odličnu zamjenu za De Ligta

Transfer Bremera već dogovoren?

Juventus ekspresno pronašao odličnu zamjenu za De Ligta

E. Čaušević

Nizozemski defanzivac Matthijs de Ligt svoju karijeru nastavit će u dresu Bayerna.

Mediji u Italiji i Njemačkoj sinoć su objavili da je De Ligt odlučio da napusti Juventus i karijeru nastavi u Bayernu gdje će sigurno biti veliko pojačanje u narednoj sezoni.

Juventus je navodno prihvatio ponudu Bayerna od 80 miliona eura za De Ligta koji je ušao u posljednju godinu ugovora s italijanski klubom, te su odlučili da je najbolje da ga prodaju dok još mogu.

De Ligt je pristao na ponudu Bavaraca i sve su dogovorili oko uslova ugovora, a očekuje se već danas da ovi klubovi ozvaniče njegov transfer.

U Juventusu s druge strane rade punom parom da što prije nađu zamjenu za De Ligta. Kako pišu italijanski mediji već je jasno ko će to biti.

Navodno, Stara dama je već sve dogovorila sa Bremerom koji će doći u redove Juventusa iz gradskog rivala Torina.

Bremer je briljirao protekle sezone i skrenuo na sebe pažnju mnogih klubova, a pored Juventusa povezivao se još s Interom.

No, čini se da je Brazilac na kraju izabrao Juve u koji će preći za oko 40 miliona eura, a u ovom klubu će godišnje zarađivati oko 4.5 miliona eura, te će potpisati ugovor na tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 25-godišnji defanzivac ponikao je u dresu Sao Paula, a u Torino je stigao prije četiri godine iz Atletico Mineira za nešto manje od šest miliona eura i pokazao se kao pun pogodak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Eno30
Pa zar niste neki dan pisali da ide u Inter i da je to vec gotovo
7 1
King_Kenny
...za duplo manje para doveli boljeg igraca.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi