Gazda "težak" 500 miliona: Turski klub koji ove zime "ludi" za bh. fudbalerima

Nekolicina na listi želja

Gazda "težak" 500 miliona: Turski klub koji ove zime "ludi" za bh. fudbalerima

A. Čaušević
Teme:

Turska je posljednjih godina postala magnet za bh. fudbalere, posebice one koji ne mogu pronaći angažaman u Ligama petice. 

O bh. fudbalerima u Turskoj smo već ranije pisali. Od klubova ove zime se izdvaja jedno ime - Goztepe.

Posljednjih dana nekolikicina bh. igrača se povezala sa prelaskom u klub stacioniran u jednoj od četvrti Izmira.

U Goztepeu već igraju Marko Mihojević i Dženan Bureković. Ambiciozni Superligaš bi rado doveo i Ajdina Hasića na posudbu iz Bešiktaša.

Na njegovom radaru se nalaze i dva zvučna imena iz Premijer lige, Amar Rahmanović i Goran Zakarić.

Oglasi

Goztepe je osnovan davne 1925. godine u svojim vitrinama ima jednu titulu osvojenu prije 70 godina, ali ono što krasi ovaj klub je nevjerovatna lojalnost njegovih navijača.

Naime, ovaj klub je četvrti najgledaniji u Turskoj, iza tri nedodirljiva velikana - Fenerbachea, Galatasaraya i Bešiktaša.

Inače, navijači ovog kluba su među najtvrdokornijim u Turskoj te na stadionu Rusul Aksel kapaciteta 20.000 prave paklenu atmosferu kada je naravno moguće.

U tursku Superligu vratili su se prije četiri godina, a ove sezone se nalaze u donjem dijelu tabele i vjerovatno ih na proljeće čeka borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na čelu kluba se nalazi 34. najbogatiji biznismen u Turskoj, Mehmet Sepil koji upravlja naftnom kompanijom Genel Energy PLC te ima svoj lanac restorana. Težak je 500 miliona dolara.

Goztepe je kupio 2014. godine za 7.5 miliona dolara, otplatio dugove nakon čega počinje uspon ovog kluba. Uspio je izgraditi Goztepeov sportski centar koji je među najmodernijim u Turskoj. Trenutno je i predsjednik Udruženja turskih superligaša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi