Gračanlije ne pamte ovako loš start Bratstva: Jesu li za sve krivi pilići kod Fehre?
Bratstvo je novu sezonu otvorilo katastrofalno, te nakon tri uvodna kola ima upisana tri poraza.

Šta Nikića drži na klupi Bratstva?

Gračanlije ne pamte ovako loš start Bratstva: Jesu li za sve krivi pilići kod Fehre? · Komentar

E. Oštraković

Nogomet se igra zbog navijača, barem tako kažu svi oni mudriji ljudi koji su dugo vremena u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Ipak, nekada klubovi jednostavno prestanu da brinu o broju navijača na tribinama, te krenu da se bave nekim drugim stvarima.

Bratstvo je prije nekoliko godina imalo sjajnu posjetu, ali naravno ključ posjete bili su odlični rezultati koje je tim iz Gračanice pravio.

U Gračanici je 2014. godine nekoliko hiljada navijača gledalo kako Diabang i Šuša svojim golovima ruše Slobodu koju je sa klupe predvodio legendarni Miroslav Blažević.

Bio je to jedini poraz Slobode u drugoj polusezoni, a upravo te sezone Tuzlaci su se vratili u Premijer ligu BiH. Sa druge strane Bratstvo je te godine pod palicom Denisa Sadikovića ostvarilo historijski uspjeh, te su Gračanlije završile treće na tabeli.

Sezonu nakon toga ponovljen je ispti uspjeh, ponovo treće mjesto, odmah iza GOŠK-a i Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je te godine ušla u Premijer ligu. Nakon te sezone krenuo je loš period za tim iz Gračanice.

Iako se govorilo kako bi u narednom periodu mogli napasti ulazak u Premijer ligu, kao i to da Bratstvo mora završavati među prvih pet ekipa na tabeli, jer ima tim za to, Gračanlijama to nije pošlo za rukom već četiri posljednje sezone.

Prošle godine klupu Bratstva preuzeo je legendarni Nikola Nikić, od kojeg se očekivalo jako mnogo, ali su Gračanlije startale jako loše. Dobio je tada Nikić punu podršku uprave kluba, te je na polusezoni rekao kako smatra da Bratstvo ima najbolji tim uz Velež koji je na kraju završio prvi na tabeli. Bratstvo je prošlu sezonu završilo na očajnom desetom mjestu.

Očajnom iz razloga jer Bratstvo je imalo jednu od najiskusnijih ekipa, te je sigurno mogla završiti među prvih pet na tabeli, ali nije uspjela.

Na početku ove sezone Nikić je ostao na klupi Bratstva, nekim igračima se zahvalio na saradnji, a kostur ekipe ostao je na okupu. Upravo to je ulijevalo nadu Nikiću da će Bratstvo ove godine biti bolje.

Na početku sezone to nije tako. Pojačanja koja su došla, u odnosu na igrače koji su napustili tim, nisu pokazali preveliku dozu napretka u timu. Kako i sami rezultati govore, nisu pokazali nikakav napredak.

Tri kola su prošla, a Bratstvo ima ubjedljivo najgori start sezone, možda i u historiji kluba. Ne sjećaju se ni stariji simpatizeri kluba, kada je Bratstvo upisalo tri vezana poraza na otvaranju sezone. Zakucane su Gračanlije za dno tabele bez ijednog boda i sa samo jednim postignutim golom, onim Maida Jaganjca protiv Igmana.

Sigurno je da ekipi treba neki šok, a pojedini navijači smatraju da bi to trebalo biti promjenom trenera. Drugi smatraju da su potrebne promjene u ekipi, kako bi stvari krenule na bolje.

Jedno je sigurno, navijača je na tribinama sve manje, a Bratstvo niže poraze. Slabašni Igman koji je poražen na dva domaća susreta uzeo je tri boda iz Gračanice, pred nekih stotinjak simpatizera Bratstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

I nije to samo zbog rezultata. Ljuti su simpatizeri Bratstva na Nikića koji je nakon debakla u Travniku davao neke besmislene izjave u kojima je tražio razlog za poraz. Nakon toga je poražen i na domaćem terenu od Igmana, a svi su se odmah zapitali, da li su i za to krivi pilići kod Fehre? Jučer je Bratstvo poraženo i u Čapljini, istina minimalno, ali bodova na kontu još uvijek nema.

Da li će promjena biti? Da li će Nikić ostati na klupi Bratstva i nakon poraza od Čapljine? Da li će napraviti moralni čin i ponuditi ostavku nakon katastrofalnog otvaranje sezone? Mnogo je tih da li, ali nikome nije jasno šta još Nikića drži na klupi Bratstva.

Top Komentari

Fce
Ovaj nikic nije ni t od trenera obicni alkoholicar I budala
2 1
kolumbo
u kakvoj ste vezi vi novinaru sa Denisom Sadikovicem pa jedino njega spominjete.A sta je Nikola Nikic kao trner do sada napravio ;nista sve je klubove potrosio i uveo u zivo blato.Fudbal je ozbiljan posao nije cirkus kod Fehre itd
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi