Festival nogometa na sjeveru: Komšijski okršaj ispunio sva očekivanja
Foto: OFK Gradina

Gradina - Zvijezda 3:1

Festival nogometa na sjeveru: Komšijski okršaj ispunio sva očekivanja

E. Škorić

Jedan od dva meča današnjeg programa 19. kola Prve lige Federacije BiH odigran je u Srebreniku, gdje su snage odmjerili komšijski rivali Gradina i Zvijezda iz Gradačca, a pobjedu je ostvario domaćin koji je slavio rezultatom 3:1.

Tradicionalno su ove utakmice posebne za navijače iz Srebrenika i Gradačca, što je slučaj bio i danas. Tribine u Srebreniku pune, popularni Apachi davali su podršku domaćim, a gostujućim igračima Red Dragonsi. Pravi praznik nogometa na sjevernu naše zemlje, na kraju četiri gola i trijumf domaćeg tima.

Već na samom početku meča jedna diskutabilna situacija nakon koje su domaći tražili penal zbog navodnog faula nad Šabićem u šesnaestercu Zvijezde, no sudija se ne oglašava. Nakon toga, Andrić je zaprijetio iz slobodnjaka, a Aljkanović odbranio. Kapiten Gradine Andrić se nedugo nakon toga povrijedio i morao je napustiti teren.

Potom je Šabić centrirao ,a Hasanbegović iz dobre pozicije glavom loptu šalje pored gola, a onda i Mikić puca pored gola gostiju, da bi u 36. minuti Mustafić proigrao Burića, koji matira Aljkanovića za slavlje domaćih.

Nije dugo trajalo slavlje Gradine, pošto je Sažić uspio da pogodi za 1:1. Pred kraj prvog dijela varnice na tribinama, no sve se brzo smirilo. Na poluvremenu je bilo 1:1.

Početkom drugog dijela Gradina prijeti preko Šabića, koji na ubačaj Mikića glavom puca pored gola Zvijezde, da bi u 54. minuti Mehanović izborio, a potom i realizovao penal za novu prednost domaćina. Samo nekoliko minuta kasnije Mikić ovjerava pobjedu Srebreničana.

Oglasi

Imala je Gradina još neke šanse, ali je ostalo 3:1 i ovaj tim slavi veliku pobjedu nad komšijama iz Gradačca. Gradina ide na šesto mjesto sa 29 bodova, Zvijezda je ostala 11. sa 21 bodom.

U sljedećem kolu Gradina ide u goste kod Mladosti, Zvijezda će ugostiti Rudar iz Kaknja.

Gradina - Zvijezda 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

OFK Gradina: Hodžić, Hasanbegović, Musić, Andrić, Brčkalić, Šabić, Mustafić, Vasiljević, Burić, Muminović, Mehanović.

NK Zvijezda: Aljkanović, Imamović, Hukara, Mahmutović, Fačić, Avdić, Živković, Mujčić, Sažić, Kovčić, Živanović,

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
Jel bijo i Besin babo na utakmici il se opet tuko na meraji?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi