Gradski vijećnik nije vidio "katastrofu" o kojoj je govorio Ancelotti: To je par sitnica...

Polemika oko svlačionica na San Paolu

Gradski vijećnik nije vidio "katastrofu" o kojoj je govorio Ancelotti: To je par sitnica...

O stanju u kojem se nalazi stadion Napolija, San Paolo, već su govorili mnogi. Posebno je kritičan tokom godina bio prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis koji je nedavno poručio da se nešto mora učiniti kako se klub i navijači više ne bi stidjeli vlastitog stadiona.

Ovog ljeta je stadion San Paolo prošao "opsežnu rekonstrukciju", prije svega zbog atletskog takmičenja, "Univerzijade", koje se na njemu odvijalo, ali i zbog dogovora kluba i gradskih vlasti da se ovo zdanje konačno unaprijedi.

Upravo zbog toga je Napoli svoje prve dvije utakmice nove sezone Serije A igrao u gostima, a kada se ekipa vratila na San Paolo, trener Ancelotti je krenuo u inspekciju onoga što je urađeno.

Carlu Ancelottiju se nikako nije svidjelo ono što je zatekao, posebno kada su u pitanju svlačionice, pa se odlučio oglasiti i to putem klupskog sajta.

""Vidio sam uvjete u svlačionicama San Paola. Bez riječi sam. Prihvatio sam zahtjev kluba da prve dvije utakmice u sezoni igram van domaćeg terena kako bi posao mogao biti dovršen, kako je i obećano... Možete izgraditi kuću za dva mjeseca, a oni nisu mogli obnoviti svlačionice! Gdje trebamo igrati utakmice protiv Sampdorije i Liverpoola?, poručio je, između ostaloh, Ancelotti.

Sada je Grad Napulj odlučio odgovoriti Ancelottiju. Tačnije, to je učinio vijećnik za sport Gradskog vijeća Napulja Ciro Borriello.

"Prvo moram reći da se regija obavezala na rekonstrukciju stadiona, a ne Gradsko vijeće. Ali i ja sam pregledao stadion i vidio da je, osim par vrata koja treba podesiti i nekoliko sitnica koje treba napraviti, sve ostalo u redu", istakao je Borriello za Radio Kiss Kiss, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U subotu, ekipa Napolija će se moći normalno presvući u svojoj obnovljenoj svlačionici."

Čini se da Ciro Borriello nije vidio nedostatke koje je uočio Ancelotti ili je možda trener Napolija pretjerao u svojoj izjavi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije