Čovjek shvati šta je imao tek kad to izgubi, a to je sada na svojoj koži najbolje osjetio Chelsea
Chelsea već razmišlja o otkazu za čovjeka kojeg su platili 17 miliona eura.

Već spremaju otkaz Potteru

Čovjek shvati šta je imao tek kad to izgubi, a to je sada na svojoj koži najbolje osjetio Chelsea

E. Ganibegović

Chelsea je ove sezone smijenio dugogodišnjeg trenera Thomasa Tuchela, te na njegovo mjesto doveo Grahama Pottera. Ipak, čini se da se i za njega sprema otkaz.

Engleski mediji javljaju kako čelnici Chelseaja razmišljaju da ove zime uruče otkaz šefu stručnog štaba, Grahamu Potteru.

On je londonski tim preuzeo početkom mjeseca septembra, no za sada ne ostvaruje rezultate kakve očekuju u klubu koji je dva puta bio prvak Evrope.

Kepa, Chilwell, Chukwuemeka, Fofana, James, Kante, Sterling i Loftus Cheek su povrijeđeni, ali to ne vide u Chelseaju kao opravdanje za loše rezultate i skoro nikakvu efikasnost svog tima.

Chelsea u posljednjih pet utakmica nema pobjede. Nalazi se na osmom mjestu Premier lige, sa 16 bodova iza vodećeg Arsenala, a u posljednjoj utakmici prije dva dana poražen je od Newcastlea.

Također, imaju velikih problema u napadu, odnosno u završnici. U posljednjih pet utakmica postigli su samo dva gola.

Engleski mediji javljaju da Todd Boehly, američki biznismen i prvi čovjek Chelseaja, ove zime razmišlja o otkazu za Pottera.

Prema Expressu, postoji uži izbor od četiri imena menadžera koji bi mogli zamijeniti Grahama Pottera u Chelseaju. Riječ je o Mauriciju Pochettinu, Joachimu Lowu, Zinedineu Zidaneu i Brendanu Rodgersu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je platio oko 17 miliona eura za dovođenje Grahama Pottera, a on u 14 mečeva na klupi Chelseaja ima sedam pobjeda, tri remija i četiri poraza.

Mnogi se s pravom pitaju da li se Chelsea prebrzo odrekao Tuchela koji je Chelseaju donio Ligu prvaka, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup. Čovjek shvati šta je imao tek kad izgubi to.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi