Pottera isped Craven Cottagea okupirali navijači, nije vjerovao kada je čuo šta mu dobacuju

Očekivao je gori 'tretman'

Pottera isped Craven Cottagea okupirali navijači, nije vjerovao kada je čuo šta mu dobacuju

Edmir Škorić

Chelsea je sinoć izgubio od Fulhama na Craven Cottageu sa 2:1, a nakon utakmice menadžer kluba Graham Potter imao je susret sa bijesnim navijačima.

Iako je Potter izgubio još jednu utakmicu sa Chelseajem, što je bio njegov sedmi poraz u 19. utakmici na klupi slavnog tima sa Stamford Bridgea, i dalje ima podršku navijača, koji očito krivce pronalaze u pojedinim igračima.

Chelsea je od početka novembra dobio samo jednu ligašku utakmicu, dok je upisao četiri poraza uz jedan remi. Osim toga, Londončani su ispali iz FA kupa i Liga kupa.

Da nije dvomeča u osmini finala Lige prvaka, Chelsea bi mogao reći da je sezona 2022./23. za njih gotova. Nakon 18 kola su tek 10. na tabeli Premier lige sa 25 bodova na kontu. Chelsea je 10 bodova od mjesta u Ligi prvaka i ima istu prednost nad zonom ispadanja.

Neki navijači izgubili su strpljenje, ali i dalje postoje oni koji vjeruju u Pottera. Nakon utakmice s Fulhamom, osiguranje je Pottera ispratilo do autobusa, a navijači su mu dobacivali: "Promijeni igrače koji su problem" ili "najbolji si na svijetu", a neki su mu poručili da se ne predaje i da će osvojiti Ligu prvaka.

Potteru bez obzira na sve nije jednostavno sjediti na klupi Chelseaja koji unatoč pojačanjima ne izgleda dobro. Narednu utakmicu Plavci igraju u nedjelju od 15 sati, kada će u novom ligaškom obračunu gostovati kod Crystal Palacea.

Oglasi

Eto Potteru prilike za novi početak, a u slučaju novog neuspjeha, odnosno poraza ili remija, uslijediće žestoke kritike i još veći pritisak.

"Mi patimo u ovom trenutku. Mi patimo, navijači pate. Suosjećamo s njima", rekao je Potter nakon Fulhama, dodavši: "Važno je držati se zajedno i pokušati prebroditi ovo teško razdoblje".

"Razočarani smo što smo večeras izgubili. Osjećao sam da je bila relativno izjednačena utakmica u prvom poluvremenu, imali smo nekoliko prilika. Ali mislim da osnove možemo učiniti malo bolje, u smislu naše odbrane i nogometnih akcija", dodao je Englez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Košmarnu noć na Cottageu imao je Joao Felix, koji je tek stigao na posudbu iz Atletico Madrida, za koju je Chelsea morao da izdvoji 11 miliona eura. Portugalska zvijezda sada će propustiti tri utakmice zbog suspenzije.

"Izgubiti Joaa na tri meča stvarno je razočaravajuće. Joao je mlad igrač, vrhunski igrač, možete vidjeti njegovu kvalitetu i nije bilo zlobe u njegovom startu, ali sudac mora donijeti odluku. On će učiti iz toga".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti