Potter imao šansu da potpiše za novi tim u Premier ligi, ali je rekao "ne"

Odmorit će do kraja sezone

Potter imao šansu da potpiše za novi tim u Premier ligi, ali je rekao "ne"

Eldar Ganibegović

Graham Potter drugi je trener kojeg je Chelsea smijenio ove sezone. Imao je šansu za novi posao u Premier ligi, ali je to odbio. 

Chelsea je u septembru mjesecu smijenio Thomasa Tuchela nakon poraza od zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka.

Na njegovo mjesto stigao je Graham Potter iz Brightona, ali na klupi Plavaca zadržao se samo sedam mjeseci i postao je bivši nakon poraza od Aston Ville.

Ipak, Potter je koliko sutra mogao na klupu novog tima. Novi posao, već treći ove sezone, mogao je dobiti u engleskoj Premier ligi, ali je to odbio. 

Konkretno, mediji u Engleskoj objavljuju da su čelnici Leicestera kontaktirali Grahama Pottera kako bi preuzeo tim, te bi stigao kao nasljednik Brendana Rodgersa, koji je također ovog vikenda smijenjen.

Potter je, međutim, odbio ponudu jer želi da napravi pauzu barem do kraja sezone. U svim takmičenjima, u 31 utakmici s Potterom na čelu, Chelsea je pobijedio 12, izgubio 11 i osam remizirao.

Oglasi

Trenutno se, prema pisanju britanskih medija, čini da je favorit za preuzimanje Leicestera Rafa Benitez. Na listi su se našli i Patrick Vieira i Jesse Marsch, dva trenera koja su također otpuštena u tekućoj sezoni.

Inostrani mediji pišu da su šefovi Chelseaja već pronašli zamjenu za Grahama Pottera. Izbor je pao na Juliana Nagelsmanna, potvrdio je to i poznati novinar Fabrizio Romano.

Njemačkog trenera je Chelsea već kontaktirao i on je glavni favorit za zamjenu Grahama Pottera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još dva imena su i dalje na Chelseajevoj listi želja, u slučaju da se pregovori sa Nagelsmannom ne ostvare: Ruben Amorim i Mauricio Pochettino.

Nijedan od njih dvojice nije kontaktiran, a očekuje se da će pregovori sa bivšim trenerom Bayerna biti gotovi za nekoliko dana.

Top Komentari

Chelsea1
Kakav crni Potter , ako ga dovedete ****li ste jeza u ledja, pa taj covjek nema nikakve emocije, nikakve taktike, poslje svakog poraza pljesce rukama kao da je pobjedio i nakon svakog poraza daje isti Interviju, i da poslje svakog poraza nesto uci, da je ostao dalje Chelsea bi ispao u Championship dok on ne nauci iz gresaka, svaku tekmu mu igra drugih 11, hvala bogu pa je dobio odkaz.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi