Erik ten Hag otjerao zvijezdu iz kluba i potom objasnio razlog: "Nenormalno ponašanje"
Erik ten Hag je i Cristianu Ronaldu pokazao izlazna vrata iz Manchestera (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Erik ten Hag otjerao zvijezdu iz kluba i potom objasnio razlog: "Nenormalno ponašanje"

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag otkriva zašto je potjerao reprezentativca Engleske Jadona Sancha iz ekipe. Tvrdi da se 23-godišnjak nenormalno ponašao.

Jadon Sancho je u ljeto 2021. godine stigao u Manchester United kao veliko pojačanje. Crveni đavoli su ga Borussiji iz Dortmunda platili čak 85 miliona eura, no reprezentativac Engleske ni blizu nije opravdao ovu cijenu.

Utopio se Sancho u sivilo Uniteda. Igrao je veoma slabo, a potpuni krah je doživio ove sezone kada ga je Erik ten Hag izbacio iz ekipe.

Zbog toga se 23-godišnji krilni napadač odlučio na odlazak s Old Trafforda. Posuđen je Borussiji gdje je već u prvom meču upisao asistenciju.

Menadžer velikana s Teatra snova Erik ten Hag otkriva zašto je prekrižio Sancha i ističe da momak nije imao nikakve želje za igrom.

Oglasi

"Nije do discipline već do normalnog ponašanja. To se barem očekuje od vrhunskog profesionalca. Ako želiš igrati, moraš pokazati želju i biti 'gladan'", riječi su Erika ten Haga koji potom nastavlja:

"Da bi klub bio na vrhunskom nivou potrebni su mu igrači koji imaju izgrađenu ličnost, koji su gladni uspjeha i koji su spremni dati sve od sebe za ovaj grb. Sve se mora raditi timski i to moraju razumjeti svi. Svi moramo biti na istoj stranici, na istom čamcu. Moramo igrati zajedno", poručio je Ten Hag.

Sancho je ove sezone nastupio samo tri puta za United i skupio je ukupno 76 minuta u Premier ligi. Za prethodne tri i po godine na terenu se našao 82 puta uz učinak od 12 golova i šest asistencija.

Ten Hag mu poželio sreću

Menadžer Manchester Uniteda je gospodski poželio sreću Sanchu u Borussiji. Ipak, teško da će on ikad više zaigrati kod njega.

"Eto, sad je otišao nazad u Borussiju. Želim mu svu sreću. Nadamo se da će igrati dobro, da će biti uspješan i zatim ćemo vidjeti šta će se dogoditi", rekao je nizozemski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Erik ten Hag našao se u nezavidnoj poziciji nakon skromnih igara Uniteda. Najavljivao se mogući otkaz, ali za sada još nije vrijeme za to.

Ulazak kompanije Ineos u klub ostavila ga je na klupi barem još neko vrijeme, no budućnost će mu zavisiti samo od rezultata koji su ove sezone katastrofalni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Tako je Eriče..nedaj na se ... otjeraj ****a ..ionako nije bio skup ... nek ode đabe pa ga opet kupite za 100 miliona ko pogbu goluba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi