Kruže glasine o otkazu, a Ten Hag poručuje: "Nije me briga"
Erik ten Hag siguran je u svoj projekat na Old Traffordu.

Trener Manchester Uniteda

Kruže glasine o otkazu, a Ten Hag poručuje: "Nije me briga"

E. Ganibegović

Nakon niza loših rezultata ponovo kruže glasine o tome kako bi Ten Hag mogao postati bivši u Manchester Unitedu. Međutim, Nizozemac se ne brine i vjeruje u svoj projekat.

Prva sezona Erika ten Haga na klupi Manchester Uniteda bila je dobra. Osvojen je EFL Cup i izborena je Liga prvaka.

Međutim, ove sezone je klub daleko od top četiri u Premier ligi, a evropsku avanturu završio je već u decembru i nije se uspio plasirati ni u play-off Evropske lige, odnosno šesnaestinu finala.

U meču 26. kola engleske Premier lige Manchester United je upisao novi domaći poraz. Bolji je bio Fulham rezultatom 1:2 i bio je to sjajan povod da krenu nove glasine o tome kako bi Ten Hag mogao napustiti klub.

Novi vlasnik, 71-godišnji milijarder Sir Jim Ratcliffe, već je najavio velike promjene kada je igrački kadar u pitanju, no da li će s njima ići i Ten Hag?

Oglasi

Ten Hag: Imam ugovor tri sezone u Manchester Unitedu

Nakon svega se javno oglasio i sam Ten Hag. Čini se da se on ne brine previše oko toga da li će ostati na poslu. 

"Znam šta radim. Imao sam mnogo razgovora sa Sir Jimom Ratcliffeom i stalno vodimo razgovore o budućnosti. Svi ovi razgovori su o zajedničkoj budućnosti", rekao je nizozemski stručnjak, te dodao:

"Imam ugovor s Manchester Unitedom na tri sezone, tako da me nije briga za glasine. Ja sam u ovom procesu i usredotočen sam na njega. Čvrsto sam uvjeren i osjećam, nakon višestrukih razgovora, da INEOS vjeruje u mene."

Naredni izazov ekipu Manchester Uniteda čeka već večeras. U osmini finala FA Cupa gostovat će kod Nottingham Foresta od 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A onda 3. marta tek ide pravi ispit. Premier liga im donosi gradski derbi i gostovanje kod Manchester Cityja na Etihadu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi