Majicom na proslavi Xhaka (ni)je zagorčao život svim Srbima i probudio nemire!

Nije zaboravio svoje porijeklo

Majicom na proslavi Xhaka (ni)je zagorčao život svim Srbima i probudio nemire!

A. Čaušević

Ako to nije bio ranije, onda je Granit Xhaka od večeras definitivno persona non grata u Srbiji. Ponovo je fudbaler albanskog porijekla uspio da izludi srbijanske fudbalere, ali vjerovatno i cijelu naciju.

Iako je prije utakmice smirivao tenzije i govorio da s radi samo o sportu, nakon što je završena susret Xhaka je odlučio da zagorča život svim Srbima, iako se radi o spletu nesretnih okolnosti.

Kao što je poznato Švicarska je sa 3:2 pobijedila Srbiju i izbacila je sa Mundijala, a Xhaka je u drugom poluvremenu imao svoj show.

Prvo se hvatao za međunožje te psovao klupi Srbije, a na kraju utakmice je ušao u žestog sukob sa igračima na terenu.

Majica koja će izazvati burne reakcije u Srbiji

Ipak, šlag na tortu, barem iz njegove perspektive je bilo slavlje na kraju utakmice kada je obukao majicu koja će kod većine Srba probuditi nemire. Naime, Xhaka je nosio dres sa posvetom Jashariju.

Na Kosovu su tu proslavu odmah protumačili kao posvetu nekadašnjem pripadniku OVK-a, odnosno Oslobodilačke vojske Kosova, Ademu Jashariju koji je ubijen 1997. godine tokom ratnog sukoba.

Oglasi

Veznjak Arsenala je rođen u Baselu, ali kako vuče albanske korijene vrlo često ističe svoju pripadnost tom narodu, pogotovo onom s Kosova što vrlo često i pokazuje.

Ipak, broj 26 na majici pokazuje drugačije stanje stvari te da se zapravo radi o posveti Ardonu Jashariju, 20-godišnjem veznjaku Luzerna.

Naime, Jashiri se našao na spisku putnika za Katar, ali je zbog povrede otpao pa je Xhaka odlučio da pobjedu nad Srbijom posveti upravo igrači koji nosi broj 26 u reprezentaciji Švicarske.

"Ne, nikakva politička pozadina. Došao je kao mlad u reprezentaciju, ja sam bio u toj situaciji kao on, zaslužuje poštovanje. Viđamo se svaki dan, provodimo puno vremena zajedno. Uvijek nakon utakmice nosim majicu sa njegovim likom. To sam baš sada i uradio", kazao je Xhaka poslije utakmice. 

Top Komentari

izvoristine
Bravo za Dzaku. Svaka mu cast! Nek napadnu Srbi ako smiju. Napadaju i siluju i genocid cine kad osjete nenaoruzan narod. I znaju lajat ko psi dok ne dobiju po guzici
17 2
krems_krems12
A sta su sve ovi primitivci psovali Xhaki, pa to ni pas sa maslom ne bi mogao pojesti. Lik ih je jednostavno fudbalski i mentalno patosirao i svaka mu cast na tome.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi