Granit Xhaka je ponovo tako iznervirao Srbe da mu to nikad neće oprostiti
Veznjak Arsenala i reprezentacije Švicarske Granit Xhaka uvijek je maksimalno žestok u utakmicama protiv Srbije (Foto: Screenshot)

Došlo je do sukoba

Granit Xhaka je ponovo tako iznervirao Srbe da mu to nikad neće oprostiti

M. Šljivak

Potpuni haos napravili su reprezentativci Srbije i Švicarske u samom finišu meča na 974 stadionu, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Granit Xhaka koji je ponovo uspio izazvati gnjev igrača i navijača Srbije.

Švicarska i Srbija pružili su fenomenalan meč na Svjetskom prvenstvu, a više razloga za slavlje na kraju imaju Švicarci koji su slavili s 3:2 i izbacili su Orlove sa Svjetskog prvenstva.

U samom finišu ovog meča došlo je do opšteg haosa na terenu. Došlo je do fizičkog obračuna na terenu, a u sve je ponovo bio umiješan Granit Xhaka.

[twitter]https://twitter.com/dirihi/status/1598783586064568320[/twitter]

Fudbaler koji je porijeklom s Kosova ušao je u sukob s Nikolom Milenkovićem. Uključili su se potom i ostali fudbaleri i došlo je do žestokog sukoba.

Obračun je trajao dosta dugo. Sudija je na kraju ipak uspio da umiri igrače, a Xhaka i Milenković su nagrađeni žutim kartonima.

Oglasi

Granit Xhaka tako je ostao trn u oku srpskim fudbalerima i navijačima. Nikako nije omiljena ličnost u ovoj zemlji, a on se uvijek maksimalno potrudi da ih još više isprovocira.

Večeras se također u jednoj situaciji uhvatio za međunožje zbog čega je poludjela kompletna ekipa Srbije.

O scenama iz Rusije od prije četiri godine suvišno je i govoriti, ali večeras Srbija nije zaslužila prolazak dalje.

Srbija je na prvenstvo svijeta stigla kao potencijalno iznenađenje. Najavljivali su velike rezultate, no to se nije desilo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju Orlovi lete kući, a Granit Xhaka će sigurno najviše uživati od svih.

Srbija je grupnu fazu završila kao posljednja sa samo jednim osvojenim bodom i ovo je sigurno veliko razočaranje.

Top Komentari

axel42
Čovjek se neboji pola srpske ekipe! Svi ga napali on samo kaže, hajte svi vamo!! Frajer ima muda ko čelik! Svaka čast, usput momak odigrao extra utakmicu.
18 0
Salgijica
Srpska seljacka gamad
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi