Najduži jezik Premiershipa odlazi nakon sedam godina: Granit Xhaka napušta Arsenal!
Granit Xhaka odlazi iz Londona i karijeru nastavlja u njemačkoj Bundesligi (Foto: EPA)

Zna se i gdje ide

Najduži jezik Premiershipa odlazi nakon sedam godina: Granit Xhaka napušta Arsenal!

Midhat Šljivak

Švicarski reprezentativac Granit Xhaka (30) napustit će Arsenal u ljetnom prijelaznom roku i karijeru bi ovaj iskusni veznjak mogao nastaviti u njemačkoj Bundesligi. Interes za njegovim uslugama pokazao je Bayer Leverkusen.

Granit Xahaka nakon sedam godina seli iz Londona. Švicarski reprezentativac odlazi iz Arsenala i karijeru bi trebao nastaviti u redovima Bayer Leverkusena.

Prema navodima engleskog Mirrora, Arsenal je spreman prodati 30-godišnjeg veznjaka kojem ugovor ističe 2024. godine i za njega će dobiti oko 10-ak miliona eura.

Xhaka je član Topnika postao 2016. godine. Stigao je iz Borussije Monchengladbach za cifru od 35 miliona funti i odmah je postao neizostavan član ekipe.

Poznat je Švicarac kao čovjek koji ima dug jezik i koji je na terenu veoma prgav. Imao je dosta problema s ponašanjem u Premiershipu i znao je biti često sankcionisan.

Xhaka je za Arsenal odigrao ukupno 294 utakmice i postigao je 21 pogodak. Osvojio je četiri trofeja i to dva FA Kupa i dva Community Shielda.

Oglasi

Topnici se već spremaju za odlazak iskusnog veznjaka. Nekoliko imena se povezuje s dolaskom na Emirates, a prva želja Mikela Artete je vezni fudbaler gradskog rivala West Hama Declan Rice.

Čekićari za ovog fudbalera traže ogromnih 120 miliona eura. Bez te cifre ne žele ni pričati, a Arsenal će morati da se za njegov potpis bori s Manchester Unitedom i Chelseajem, koji također žele ovog fudbalera.

Granit Xhaka će u engleskom Premiershipu ostati upamćen kao jedan od najprgavijih fudbalera koji su se pojavili u proteklih 10-ak godina. Igrao je uvijek bez pardona, a dugi jezik ga je znao i koštati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedno vrijeme je bio i kapiten Topnika, no kapitenska traka mu je oduzeta zbog otvorenog sukoba s navijačima. Ipak, to je daleka prošlost i on je izgladio odnose s vatrenim fanovima Arsenala.

Hoće li otići s trofejom Premier lige vidjet ćemo za nešto manje od mjesec dana. Arsenal je ispustio veliku prednost u odnosu na Manchester City i u popriličnom je problemu pred završni dio sezone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eldoo13
Jeste prgav ali takve igrace treba imati u ekipi i postovati,kao nekad sgo je Gatusso bio ratnik npr. Sretno dalje Gtanit..
3 0
makelele
Nije sav svoj u glavi ponekad, ali je dobar igrac. Podsjeca me najvise na Spahu sa tenperamentom, samo Spaha sa manje plesaka
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi